Απίστευτο. Μετά από 4 μήνες στην Κω οι Υπουργοί τουρισμού για την φιέστα αντί να ήταν εδώ από τον Μάρτιο!

Δεν το γνωρίζαμε και μας το είπε ένας παλαιότερος στον τουρισμό συνδημότης μας. “Τα πρώτα χρόνια του τουρισμού, όταν έφτανε το πρώτο αεροπλάνο ή το πρώτο κρουαζιερόπλοιο, γίνονταν στην υποδοχή των πρώτων τουριστών μια μικρή φιέστα με παραδοσιακούς χορούς και δωράκια.

Κάπως έτσι γίνεται και τώρα, το 2020, όταν τον τουρισμό στην Κω τον κινεί κατά 60% ένας διεθνής τουριστικός κολοσσός και όταν οι τουρίστες που θα έλθουν δεν εξαρτώνται από την φιέστα της πρώτης ημέρας αλλά κατά 100% από τις δραστηριότητες και τα συμφέροντα των τουριστικών πρακτορείων.

Σήμερα λοιπόν στην υποδοχή των πρώτων τουριστών δεν θα παρευρίσκεται μόνο η πρόεδρος του Σωματείου των ξενοδόχων και των πρακτόρων, άντε και κάποιος αντιδήμαρχος όπως παλιά, αλλά και οι δύο Υπουργοί του τουρισμού μαζί με κάποιους άλλους υψηλόβαθμους της Κυβέρνησης!!

Οι δύο Υπουργοί τουρισμού που κανονικά θα έπρεπε να ήταν στην Κω των 150 χιλιάδων τουριστικών κλινών και των 2 εκατομμυρίων τουριστών ετησίως, από την πρώτη ημέρα εμφάνισης του κορονοϊού με σκοπό να οργανώσουν την κοινωνία ώστε να θωρακισθεί και να προετοιμαστεί για τα χειρότερα που τελικά είναι πλέον μέσα στο σπίτι μας!

Με την ευκαιρία μάθαμε ότι θα γίνει και μια σύσκεψη για να μας πουν τελικά αυτό που ακούμε. Ότι φταίει ο κορονοϊός!!  Άραγε θα μας πουν τουλάχιστον τι θα γίνει αν ο μη γένοιτο πέσουν και μερικά κρούσματα κορονοϊού στους τουρίστες ή στους ντόπιους;