Αυτά συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα. Η ΝΔ μετατράπηκε σε παπαγαλάκι της Νοβάρτις

Η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για το σκάνδαλο Νοβάρτις:

«Η σημερινή ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, για κλείσιμο της υπόθεσης Novartis  με την επιβολή προστίμου 112 εκατομμυρίων δολαρίων, δίχως να προκύψουν αποδείξεις εμπλοκής πολιτικών προσώπων, ρίχνει τίτλους τέλους σε μια σκευωρία  που έχει καταρρεύσει εδώ και καιρό.».

Μόνο που αυτή η ανακοίνωση που αναφέρει η ΝΔ δεν είναι Αμερικάνικη αλλά της Νοβάρτις!! Στην ουσία δηλαδή η ΝΔ μετατρέπεται σε παπαγαλάκι της Νοβάρτις!

Η ΝΔ απροκάλυπτα αναφέρει το πρόστιμο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Αμερικής και ξέχασε να προσθέσει και το μεγαλύτερο πρόστιμο του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ! Δηλαδή συνολικά 310 εκατομμύρια!!!

Και το σπουδαιότερο: Αγνοεί σκόπιμα την δικαστική απόφαση των ΗΠΑ με βάση την οποία έγινε ο συμβιβασμός που λέει επί λέξη:

Η Novartis Hellas προσέφερε ή υποσχέθηκε «το σύνολο ή μέρος αυτών των χρημάτων και αντικειμένων αξίας σε ξένους αξιωματούχους με σκοπό:

1) να επηρεάσει πράξεις και αποφάσεις ξένου αξιωματούχου με την επίσημη ιδιότητά του/της,2) να παρακινήσει ξένο αξιωματούχο να κάνει και να παραλείψει να κάνει ενέργειες, παραβιάζοντας τα νόμιμα καθήκοντά του,3) να εξασφαλίσει όποιο αθέμιτο πλεονέκτημα και4) να παρακινήσει ξένο αξιωματούχο να χρησιμοποιήσει την επιρροή του/της στην ξένη κυβέρνηση και οργανισμούς και φορείς για να επιδράσει και να επηρεάσει ενέργειες και αποφάσεις της κυβέρνησης, οργανισμών και οργάνων της, προκειμένου να βοηθήσει τη Novartis Hellas»

Και φυσικά η ξευτίλα δεν είναι η παραπάνω. Η διεθνής ξευτίλα είναι ότι η κομπίνα, η κλοπή, η μίζα έγινε στην Ελλάδα και τα λεφτά, τα 310 μύρια,  τα παίρνουν οι Αμερικάνοι!!