Η έξυπνη κ. Ρούφα. Τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας δικά μας

Έγραψε η κ. Ρούφα μια ωραία επιστολή και δημοσίευσε μια πρόταση που μοναδικό σκοπό είχε να χαϊδέψει τα αφτιά των κατοίκων του τριγώνου Αντιμαχείας Καρδαμαίνης και Κεφάλου.

Τι μας λέει λοιπόν η κ. Ρούφα; Μας λέει ότι ο ενιαίος πλέον Δήμος του νησιού θα πρέπει να μοιράσει το ανταποδοτικό τέλος που εισπράττει από τις ανεμογεννήτριες που στήθηκαν στην Κέφαλο στους κατοίκους του π. Δήμου Ηρακλειδών!

Φανταστείτε λοιπόν να έρθουν και οι κάτοικοι της πόλης και να πουν ότι τα ανταποδοτικά τους έσοδα και οι φόροι τους να παραμένουν στην πόλη και να μην αναδιανέμονται σε όλο το νησί!

Ή φανταστείτε η δημοτική αρχή να αποδεχθεί το αίτημα και να κατανέμει τα χρήματα ανάλογα με αυτά που εισπράττονται από την κάθε Κοινότητα και τα κρατικά χρήματα ανάλογα με τον πληθυσμό!

Δεν γνωρίζουμε εάν η κ. Ρούφα ήταν στο παρελθόν υπέρ ή κατά των συνενώσεων του Δήμου και των Κοινοτήτων. Εκείνο που αντιλαμβανόμαστε όμως είναι ότι με την πρόταση της επιθυμεί την επιστροφή στο παρελθόν και εάν όχι, τότε είναι βέβαιο ότι δεν θέλει την αναδιανομή των πόρων υπέρ των ασθενέστερων περιοχών για  την εξισορρόπηση της ανάπτυξης!

Γιατί αν κάνει έναν απλό λογαριασμό θα δει ότι οι κάτοικοι της πόλης επιβαρύνονται τα πολύ περισσότερα με σκοπό την ανάπτυξη των ανύπαρκτων υποδομών των π. Κοινοτήτων