Το “Σύστημα”. Ο “μηχανισμός” των εξουσιών και οι σκευωρίες.

Μπορούμε να πούμε διερευνώντας τις υποθέσεις των πολιτικών σκευωριών στην Ελλάδα ότι η επτάχρονη δικτατορία αποτέλεσε σταθμό στο περιεχόμενο των σκευωριών.

Μέχρι τότε οι σκευωρίες για την διατήρηση ή κατάκτηση της εξουσίας  στηρίζονταν σε στρατιωτικές υποθέσεις, σε αντίθεση με τις μετέπειτα που στοιχειοθετούνται με οικονομικές δοσοληψίες!

Αυτή η μεγάλη διαφοροποίηση οφείλεται αφενός στην αποστασιοποίηση των στρατιωτικών από τα πολιτικά πράγματα εξ αιτίας της χούντας και αφετέρου στην οικονομική εξέλιξη της χώρας και της δύναμης που απέκτησε το χρήμα..

Το “σύστημα” και οι “μηχανισμοί’ του για να επιβιώσουν ή για να κατακτήσουν την εξουσία, στηρίζονται σε τρεις μεταβλητές που είναι οι πολιτικοί, οι οικονομικοί παράγοντες και τα ΜΜΕ. Αντικαταστάθηκαν δηλαδή οι στρατιωτικοί από τους οικονομικούς παράγοντες.

Και πάντοτε, μα πάντοτε, υπάρχει ένας σταθερός παράγοντας που δεν αλλάζει ποτέ και είναι ο τραπεζίτης, ο χρηματιστής ( ο διαχειριστής του μαύρου χρήματος) και ένα εργαλείο που και αυτό δεν αλλάζει δυστυχώς και είναι η ασυλία των πολιτικών!

Παρόλο που βλέπουμε ότι στο στήσιμο των σκευωριών στην χώρα μας πρωταγωνιστής είναι η Δεξιά, μπορούμε να πούμε ότι οι πολιτικοί αλλάζουν. Το ίδιο και οι οικονομικοί παράγοντες, το ίδιο και οι μιντιάρχες  Όμως χωρίς τον διακινητή του μαύρου χρήματος σκευωρία και σκάνδαλο δεν θα υπάρχει! Αλλά και χωρίς το εργαλείο της ασυλίας που μετατρέπει την κλοπή και την μίζα σε πολιτική και κομματική σύγκρουση και οδηγεί την διερεύνηση τους από τους ίδιους τους πολιτικούς που τα έπραξαν αντί των δικαστών το σύστημα θα πέθανε!   Η ασυλία είναι το εργαλείο των οικονομικών παραγόντων!!  

Το “σύστημα” ή ο “μηχανισμός” δεν είναι λίγα άτομα. Δεν είναι κάποιοι πολιτικοί ή κάποιοι λεφτάδες μόνο… Είναι πολλοί  και σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων! Και δεν είναι μόνο αυτοί, χρειάζονται και τα ΜΜΕ Μπορεί οι πάνω, οι λίγοι να παίζουν το χονδρό παιχνίδι όμως τα ΜΜΕ είναι εκείνα που θα επηρεάσουν την κοινή γνώμη.

Όλα αυτά τα είδαμε μπροστά μας μετά την δικτατορία στις σκευωρίες και στις πολιτικές και οικονομικές  συγκρούσεις! Τα βλέπουμε και σήμερα με την ΝΟΒΑΡΤΙΣ, Πριν ήταν η ΖΙΜΕΝΣ και πάει λέγοντας…

Απλά αυτό που παρατηρούμε με τις σκευωρίες είναι, ότι όλες σχεδόν εξυφαίνονται από την δεξιά και πάντοτε όταν την Κυβέρνηση την έχουν οι δημοκρατικοί και μια φορά οι αριστεροί. Πάντοτε ήταν με χαλκευμένες κατηγορίες και κατηγόρους αναξιόπιστους…