Ανοίγουμε τους φακέλους “ΣΚΕΥΩΡΙΑ” Υποθέσεις ταυτισμένες με την Δεξιά στην Ελλάδα

Μία ομάδα 5 νέων συμπατριωτών μας θέλοντας να βοηθήσει την προσπάθεια της συντακτικής επιτροπής της ιστοσελίδας μας στην διερεύνηση του σκανδάλου ή σκευωρίας  ΝΟΒΑΡΤΙΣ που θα ξεκινήσει  μελέτησε και παραθέτει τις περιπτώσεις εμφάνισης των “σκευωριών” στην χώρα μας.

ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΚΡΟΤΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ “ΔΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΩΝ”

Η “Δίκη των αεροπόρων” ονομάστηκε μια σκευωρία του 1952 εις βάρος της τότε Βασιλικής Αεροπορίας που συντάραξε τα πολιτικά δρώμενα της Ελλάδας.

Στόχος της Σκευωρίας αυτής ήταν να κατηγορηθεί η ηγεσία του όπλου ως κομμουνιστική για να αποπεμφθεί και να δημιουργήσει αστάθεια στην δημοκρατική Κυβέρνηση Πλαστήρα! Την σκευωρία την αποκάλυψε ο υποπτέραρχος Σκαρμαλιωράκης που μετέπειτα ήταν βασικό στέλεχος της Δικτατορίας των συνταγματαρχών!

Για την συνωμοσία αυτή κατηγορήθηκε ο Δόκιμος Ίκαρος Ακριβογιάννης ότι απέδρασε στην Αλβανία με σκοπό σε συνεργασία με 20 ανώτατους αξιωματικούς της Αεροπορίας και κατόπιν εντολών του παράνομου ΚΚΕ να προετοιμάσει δολιοφθορές στην Χώρα.

Στην πολύκροτη δίκη με αεροδίκες μετέπειτα στελέχη της Χούντας καταδικάστηκαν οι περισσότεροι. Δύο σε θάνατο και οι λοιποί σε ισόβια και μεγάλες ποινές.

Στην αναθεωρητική δίκη που έγινε το 1953 οι ποινές μειώθηκαν στο ήμισυ και στο τέλος του 1955 ο Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής χορήγησε σε όλους αμνηστία!

Η αμνηστία όμως δεν δόθηκε μόνο για τους αεροπόρους αλλά και για τα αδικήματα της ψευδορκίας, της απόκρυψης αλήθειας, της υποκίνησης σε ψευδορκία, της ψευδούς καταμήνυσης, της υποβολής αλλοιώσεως ή απόκρυψης αποδεικτικού τύπου, των κατηγοριών για βασανιστήρια, με αποτέλεσμα εκτός από τα θύματα να αμνηστευτούν και οι θύτες!

Μετά από αρκετά χρόνια και κάτω από την συνεχή πίεση του πατέρα του Ικάρου Ακριβογιάννη απόστρατου αντισυνταγματάρχη της Χωροφυλακής αποκαλύφθηκε έγγραφο με το οποίο ο ηρωικός Ίκαρος με εντολή της Αεροπορίας είχε σταλεί για κατασκοπία στην Αλβανία, συνελήφθηκε εκεί και τουφεκίστηκε!! 

ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 25 ΧΡΟΝΙΑ

Ο πρώην πρωθυπουργός και υπουργός Εθνικής Αμύνης το 1952 Παναγιώτης Κανελλόπουλος με δήλωσή του στις 20 Μαρτίου του 1977, (25 χρόνια μετά), δήλωσε στον τύπο μεταξύ άλλων:

…Σήμερα θεωρώ τις δύο εκείνες αποφάσεις (Αεροδικείου και Αναθεωρητικού) πεπλανημένες. Τότε και εγώ είχα αμφιβολίες, αν ήταν όλοι αθώοι. Σήμερα όμως έχω τη βεβαιότητα ότι οι Αεροπόροι που κατηγορήθηκαν και καταδικάστηκαν δεν ήταν ένοχοι…

Ο δε Γεώργιος Μαύρος που είχε διατελέσει και αυτός Υπουργός Αμύνης την περίοδο εκείνη δήλωσε 25 χρόνια μετά, περίπου τα ίδια, ζητώντας την πλήρη δικαίωση των αεροπόρων.

Τότε ήταν ο Κομμουνιστικός κίνδυνος. Σήμερα αλήθεια ποιός κινδυνεύει από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Παπαγγελόπουλο;