Ανεργία και φτώχεια. Τι να κάνουμε, φταίει ο κορονοϊός

Όταν πτωχεύσαμε το 2010 ελάχιστοι ήταν αυτοί που ασχολήθηκαν να μας πουν γιατί και ποιοί μας πτώχευσαν. Αντίθετα όλοι σχεδόν έβλεπαν, μιλούσαν και έκριναν αυτούς που χειρίζονταν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πτώχευσης, με τις δραματικές μειώσεις μισθών και συντάξεων και την λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων και αναλόγως ψήφιζαν.

Έτσι τιμωρήθηκαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, γι’ αυτό βγήκε Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και για το τρίτο μνημόνιο τιμωρήθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα είμαστε προς το τέλος της πανδημίας και στην αρχή βαθύτερης από το 2010 οικονομικής κρίσης. Οι πολίτες και πάλι σήμερα δεν βλέπουν ποιός ευθύνεται αλλά τι κάνουν για την αντιμετώπιση τους.

Και για μεν τον κορονοϊό οι πολίτες λένε ότι η Κυβέρνηση τα πήγε πολύ καλά. Και αυτό επικρατεί γενικά γιατί υπάρχουν και άλλες αιτίες όπως πχ. ο φόβος!

Αλλά για την φτώχια και την ανεργία έρχεται η Κυβέρνηση και τα κανάλια της και μας λένε ότι φταίει ο κορονοϊός! Έλα όμως που ο πολίτης δεν ενδιαφέρεται για το ποιός φταίει αλλά τι κάνουν για να αντιμετωπίσουν την επερχόμενη ύφεση και την οικονομική κρίση.

Η Κυβέρνηση προσπαθεί να κερδίσει χρόνο. Τα κανάλια προσπαθούν να ποτίσουν το μυαλό των πολιτών με την αιτιολογία ότι φταίει ο κορονοϊός. Και επειδή ούτε τα κανάλια μπορούν να αλλάξουν την ωμή και σκληρή πραγματικότητα, αλλά και η Κυβέρνηση δεν έχει απεριόριστο χρόνο, γι’ αυτό όσο πιο γρήγορα γίνουν οι εκλογές τόσο καλύτερα για την ΝΔ που στην φτώχια και την ανεργία έχουν αλλεργία…