Κορονοϊός. Η περίπτωση της Σουηδίας και οι τουρίστες που θα έλθουν

Μόλις χθες η Σουηδία ανακοίνωσε άλλους 102 θανάτους από τον κορονοϊό ανεβάζοντας τον αριθμό στους 5.041!

Το ερώτημα που μπαίνει δεν είναι αν έχουμε σοβαρές υποδομές για να  υποδεχθούμε τους Σουηδούς τουρίστες και να τους προστατέψουμε από ενδεχόμενα κρούσματα, αλλά αν εμείς που θα τους φιλοξενήσουμε θα προστατευθούμε από αυτούς!

Σίγουρα υπάρχει έντονος προβληματισμός. Σωστά τελευταία τίθενται σε πρώτη μοίρα η οικονομία. Και είναι σωστή η επιμονή της τήρησης των μέτρων προστασίας και των πρωτοκόλλων. 

Κανένας όμως δεν μας λέει ότι συνεχίζεται σε όλους μας ο φόβος που μας έκανε να κλειστούμε στα σπίτια μας. Κανένας δεν μας λέει ότι η ατομική ευθύνη για την οποία υπερηφανευόμαστε ως Έλληνες θα επικρατήσει κάτω από την πίεση της οικονομικής δυσπραγίας και του φάσματος της επερχόμενης πείνας.

Σε αυτή την φάση έχουμε να διαλέξουμε μεταξύ δύο επιλογών. Ή την προστασία της υγείας μας ή την οικονομική επιβίωση μας!

Και σε αυτήν την επιλογή την απάντηση θα πρέπει να την δώσει η Κυβέρνηση. Γιατί είναι ωραία τα μεγάλα και τα παχιά λόγια για την υγειονομική επιτυχίας της που στηρίχθηκε στον φόβο και διαφορετική η περίπτωση να απαγορεύεται με ταξιδιωτική οδηγία της χώρας μας η έλευση  Σέρβων τουριστών και κάτω από την οικονομική πίεση και σε μια βραδιά να τους επιτρέπουμε να εισέρχονται ως τουρίστες στην Χαλκιδική!!