Επιτελικό κράτος! Αυτοί που τα έχουν παίξει είναι οι Λογιστές – φοροτεχνικοί

Το επιτελικό κράτος που διαφημίζει από το πρωί μέχρι το βράδυ η Κυβέρνηση και τα κανάλια της, εκδικείται! Κάποιοι, και είναι πολλοί, θα παραδώσουν σε λίγο την ψυχική τους γαλήνη, αλλά και την σωματική τους ακεραιότητα στο μνημείο της υπερήφανης χώρας που μέσα σε ένα χρόνο με την ΝΔ κατόρθωσε να τα φτιάξει όλα.  Το επιτελικό κράτος εκδικείται τους Λογιστές φοροτεχνικούς!

Σήμερα απεργούν σε όλη την χώρα καταγγέλλοντας ότι ζουν μέσα σε ένα τρελοκομείο με τα πληροφοριακά συστήματα να μπουκώνουν. Τις νομοθετικές ρυθμίσεις που αλλάζουν κάθε ημέρα. Τις εγκυκλίους που έρχονται καπάκι. Και τις ατέλειωτες “πλατφόρμες” που χρειάζεσαι ειδικό οδηγό για να τις συμπληρώσεις.

Και μέσα σε όλα αυτά έρχονται από πάνω και οι ασφυκτικές ημερομηνίες που σε κάνουν να τρέχεις από το βράδυ μέχρι το πρωί μπροστά στον υπολογιστή!

Να μας πείτε ότι είναι η δουλειά τους, ότι πληρώνονται, ότι οφείλουν να είναι εντάξει αφού παίζουν με τα χρήματα και άρα την ζωή των πελατών τους που συνήθως είναι και φίλοι τους.

Αλλά υπάρχει και το αλλά που αποτυπώνεται στην ανακοίνωση του συλλόγου τους και φανερώνει τις επιτυχίες του επιτελικού κράτους της ΝΔ που κανένα κανάλι δεν έχει αναδείξει μέχρι σήμερα.

«Αποφάσεις του ποδαριού, καταιγισμός αποφάσεων (πέρασαν τη μισή χιλιάδα σε λίγους μήνες), αποφάσεις την παραμονή της εφαρμογής (όπως έγινε με τη ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ), ανούσιες δηλώσεις, ανοργάνωτοι σχεδιασμοί συνέθεσαν το σκηνικό μιας κακοστημένης παράστασης μαριονέτας από αναίσθητους κι απάνθρωπους σκηνοθέτες», αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου Χανίων.

Ξεχείλισε το ποτήρι αναφέρει ο Σύλλογος της Χίου: «Στις 14 Ιουνίου εκδόθηκαν οδηγίες για το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, για το πώς θα το εφαρμόσουμε στις 15 Ιουνίου. Οι πελάτες μας μεθαύριο θα μας επιτίθενται γιατί χάσαμε το σήμερα. Δηλώσεις ξανά στα ενοίκια. Η διασύνδεση του ΑΦΜ του εκμισθωτή από τις ΥΔ αναστολών με την εφαρμογή των μισθωτηρίων του ΤΑΧΙS είναι αδύνατη. Η μεταμεσονύκτια εργασία μας δυνατή γιατί αλλιώς πάλι δεν «βγαίνει» η δουλειά».

Είπαν ότι ο κορονοϊός και η καραντίνα θα φέρει τα πάνω κάτω τις επιχειρήσεις και την εργασία. Ότι θα κλείσουν πολλές επιχειρήσεις. Ποιές θα είναι αυτές δεν θέλει μυαλό για να τις βρούμε. Και στην περίπτωση μας είναι ο μικρός λογιστής, η οικογενειακή επιχείρηση των φοροτεχνικών που δεν θα αντέξει στην πίεση και στις απαιτήσεις του συστήματος που εξουθενώνει και συντρίβει τον μικρό!