Ανοίξαμε και σας περιμένουμε!! Και η προπαγάνδα καλά κρατεί

Εδώ και δεκαπέντε ημέρες όλα τα κανάλια, που όλα είναι Κυβερνητικά, μας φλόμωσαν με τα νησιά και τα νησάκια του Αιγαίου. Και να, οι Δήμαρχοι και να, οι δημοσιογράφοι να μας μιλούν και να μας δείχνουν τις ομορφιές τους με αποτέλεσμα να νομίζουμε όλοι ότι ζούμε στον παράδεισο!

Σπάνια να βρεθεί κάποιος και να πει ότι δεν πάμε καλά, αλλά και αν το έλεγε ή θα τον έκοβαν αν ήταν σκληρό, ή θα το περνούσαν στην ζούλα.

Η Ελλάδα σηκώνει τον σταυρό του μαρτυρίου, που δεν θα είναι τριήμερος, και όλοι αυτοί παίζουν με τον πόνο των εργαζομένων στον τουρισμό και των επιχειρηματιών του τουρισμού.

Ρωτάς τον ξενοδόχο ακόμα και σήμερα και δεν ξέρει τι γίνεται. Ρωτάς τον εστιάτορα και μονολογεί και τα κανάλια δώστου να παρουσιάζουν τις ομορφιές της Ελλάδας και να μας μεταφέρουν νοερά σε έναν ψεύτικο κόσμο.

Κάποιοι μας λένε ότι το κάνουν για να προσελκύσουν τους ντόπιους τουρίστες με τα βάουτσερ. Μπορεί να είναι και έτσι, αν και η κατάθλιψη αλλά και η φτώχια δεν θα τους το επιτρέψει.

Σίγουρα υπάρχει παγκόσμιο πρόβλημα με τον τουρισμό. Σίγουρα θα έχουμε οικονομική κρίση. Αλλά το να παρουσιάζεις μια ψεύτικη εικόνα με ευτυχισμένους ανθρώπους, όταν το πρόβλημα αυτών των ανθρώπων είναι τεράστιο, μάλλον τους κοροϊδεύεις.

Και το άκρον άωτον ήταν να βγει ο γνωστός και συμπαθής μας δημοσιογράφος να μας πει ότι η παρουσία του Πρωθυπουργού στην Σαντορίνη άξιζε, όχι 30 χιλιάδες που κόστισε το ταξίδι, αλλά πάνω από 300 χιλιάδες ως διαφήμιση παγκόσμιας αναγνώρισης!!