Εικόνες ντροπής με σκουπίδια. Καμία παιδεία, κανένας σεβασμός

Είδαμε στις ηλεκτρονικές εφημερίδες της Κω την έντονη διαμαρτυρία μιας συμπατριώτισσας μας για τα σκουπίδια στην παραλία της Κεφάλου και τις σχετικές φωτογραφίες.

Αγανακτισμένη η φίλη που δημοσίευσε ορθώς την αγανάκτηση της, γράφει κακώς, αιτιολογώντας τις απρεπείς συμπεριφορές, ότι δεν υπάρχει καμιά παιδεία, ούτε και σεβασμός!

Είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε όλοι μας συνδέοντας την διαχείριση των σκουπιδιών με την παιδεία και τον σεβασμό προς το κοινωνικό σύνολο. Και είναι λάθος και θα λέγαμε έγκλημα που οφείλεται στην εκάστοτε Κυβέρνηση χρόνια τώρα αφού την διαχείριση των σκουπιδιών την καθορίζει μόνο αυτή με τις αποφάσεις της.

Αλήθεια γιατί ο πολίτης να πληρώνει τα τέλη της καθαριότητας σύμφωνα με τα τετραγωνικά του σπιτιού του ενώ ζουν σε αυτό δύο άτομα και τα ίδια τέλη να πληρώνει και μια οικογένεια με 7 μέλη;

Γιατί να μην μειώνονται τα τέλη καθαριότητας όταν ο οικογενειάρχης διαχωρίζει τα σκουπίδια του με επιμέλεια, αφού από την ανακύκλωση υπάρχει οικονομικό όφελος;

Γιατί ο Δήμος να μην έχει το κατάλληλο προσωπικό για να μαζεύει ακόμα και τις γόπες από τον δρόμο, αλλά ταυτόχρονα να αυξήσει τα τέλη καθαριότητας;

Γιατί η διαχείριση των σκουπιδιών που είναι μια ανταποδοτική υπηρεσία επιδοτείται και από το Κράτος;

Και γιατί εν τέλει όλο αυτό το κόστος στην διαχείριση των σκουπιδιών να μην επιβαρύνει τους πολίτες με απόλυτο και δίκαιο τρόπο, ώστε ο πολίτης γνωρίζοντας ότι θα πληρώσει για την μισθοδοσία περισσότερων ανθρώπων, ώστε να μαζεύουν και τις γόπες, να συνειδητοποιήσει ότι δεν τον συμφέρει και άρα δεν θα ξαναρίξει την γόπα. Αλλά και αν το κάνει να είστε βέβαιοι ότι θα τον καταγγείλει ο ευσυνείδητος πολίτης που υποχρεωτικά θα πληρώνει για την γόπα του άλλου. 

Τα σκουπίδια δεν είναι παιδεία. Τα σκουπίδια είναι χρήμα. Και το χρήμα απαιτεί οικονομολόγο και έλεγχο στην διαχείριση του!!