Ανέντιμες Τράπεζες. Όταν οι Κυβερνήσεις αφήνουν παράθυρα νόμων που εξυπηρετούν το χρήμα

Ειπώθηκε στην περίπτωση της πτώχευσης της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία” και στην διεκδίκηση των μισθών των εργαζομένων, ότι οι Τράπεζες που έκαναν ανακοπή, λειτούργησαν ανέντιμα και καταχρηστικά εις βάρος των εργαζομένων.

Εμείς διαφωνούμε και θεωρούμε ότι ανέντιμα και καταχρηστικά λειτουργούν οι Κυβερνήσεις που στους νόμους τους αφήνουν παράθυρα υπέρ των Τραπεζών. Γιατί αν οι νόμοι ήταν ξεκάθαροι και με απόλυτο τρόπο ξεκαθάριζαν ότι οι πρώτοι που θα πάρουν τα χρήματα, όλα τα χρήματα, από την εκποίηση της περιουσίας της  εταιρείας που πτώχευσε θα είναι οι εργαζόμενοι, τότε καμιά Τράπεζα και κανένα δημόσιο δεν θα έκαναν ανακοπή.

Το 2011 έκλεισε η “Ελευθεροτυπία” και το 2014 κήρυξε πτώχευση. 850 εργαζόμενοι έμειναν στον δρόμο και από τότε αγωνίζονται για να πάρουν τα δεδουλευμένα τους και τις αποζημιώσεις τους. Κάποιοι πέθαναν και αρκετοί είναι ακόμα χωρίς την δουλειά που έμαθαν.

Ένα κτιριακό συγκρότημα πουλήθηκε πέρυσι και έτσι οι εργαζόμενοι αναθάρρησαν και ήλπιζαν ότι θα πάρουν κάποια χρήματα. Καταρτίστηκε η κατάσταση των δικαιούχων και ο σύνδικος της πτώχευσης έφτιαξε τον πίνακα διανομής σύμφωνα με τις νομολογίες των δικαστηρίων που πρώτους έβαζαν ως δικαιούχους τους εργαζόμενους.

Οι τράπεζες (ΝΑΙ, ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΜΕ 150 ΔΙΣ ΕΥΡΩ) έκαναν ανακοπή θεωρώντας ότι έπρεπε να πάρουν πρώτα αυτές τα χρήματα!!, οπότε οι εργαζόμενοι θα περιμένουν άλλα 7 χρόνια τις αποφάσεις των δικαστηρίων και αφού φυσικά οι περισσότεροι δυστυχώς θα έχουν πεθάνει.

Σε αυτές τις περιπτώσεις και σε δεκάδες άλλες η απάντηση για το ποιός είναι ανέντιμος, οι τράπεζες ή οι νομοθέτες βουλευτές, την απάντηση την ξέρετε.