Ο Πρωθυπουργός στην Σαντορίνη μίλησε για σοβαρές υγειονομικές υποδομές και ο Υπουργός του κατέταξε την Κω στην τελευταία κατηγορία

Είναι αλήθεια ότι ο τουρισμός αποτελεί πλέον μονοκαλλιέργεια με όλους τους κινδύνους που συνεπάγεται αυτό και ότι αυτό που απεύχονταν ο αείμνηστος Ανδρέας λέγοντας να μην γίνομαι γκαρσόνια της Ευρώπης δυστυχώς έγινε πραγματικότητα.

Ο τουρισμός εξαρτάται κυρίως από εξωγενείς παράγοντες, όπως είναι η οικονομία των χωρών προέλευσης, μια βομβιστική ενέργεια, ή και ένας ιός όπως αυτός που ζούμε σήμερα.

Παράλληλα όμως εξαρτάται και από την προσφερόμενη ποιότητα και σίγουρα από το φιλικό περιβάλλον και τον ασφαλή προορισμό, την διαφήμιση και την δυσφήμιση.

Πήγε λοιπόν ο Πρωθυπουργός στην Σαντορίνη και αφού κήρυξε στα μέσα του καλοκαιριού την έναρξη της τουριστικής περιόδου είπε ότι η χώρα είναι πανέτοιμη να υποδεχθεί τους τουρίστες και τους κάλεσε διαβεβαιώνοντας τους ότι οι υγειονομικές υποδομές είναι πανέτοιμες!

Ανοίξαμε λοιπόν και σας περιμένουμε, είπε ο πρωθυπουργός, και απαντώντας στην ερώτηση αν και οι Έλληνες θα νοιώθουν ασφαλείς η απάντηση ήταν διαφορετική από τις διαβεβαιώσεις προς τους τουρίστες περί ασφαλούς προορισμού.

Δεν εξαρτάται από μένα αλλά από όλους μας. Εστιάζουμε στην υποδομή των νοσοκομείων και θα είμαστε αυστηροί στους κανόνες που έχουμε επιβάλει(….)”

Δηλαδή η δική μας ασφάλεια εξαρτάται από την ατομική μας ευθύνη και η ασφάλεια των τουριστών από τις πανέτοιμες υγειονομικές υποδομές όπως οι ΜΕΘ και οι ΜΑΦ του νοσοκομείου μας!!!

Αν κάποιοι νομίζουν ότι ο χάρτης που κατέταξε την Κω στην τρίτη κατηγορία δεν κυκλοφορεί από τους ανταγωνιστές μας σε όλη την Ευρώπη και αν κάποιοι από εμάς έχουν την εντύπωση ότι στην Κω χωρίς σοβαρές υγειονομικές υποδομές αντιμετώπισης του κορονοϊού θα πλακώσουν οι τουρίστες πλανώνται.