Εγγυημένα δάνεια. Αυτοί μας δουλεύουν κανονικά

Κοντά στα δύο δις ευρώ χρηματοδοτήθηκαν οι τράπεζες για να προσφέρουν στις πληττόμενες επιχειρήσεις εγγυημένα σε μεγάλο ποσοστό από το κράτος δάνεια. Είναι το λεγόμενο φθηνό χρήμα.

Το σύνολο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τα περίμενε ως μάνα εξ ουρανού για να μπορέσουν να σταθούν  στα πόδια τους, να μην βάλουν λουκέτο!

Όσοι πρόλαβαν, πρόλαβαν. Και ξέρετε ποιοί είναι αυτοί που πρόλαβαν. Οι μεγαλοξενοδόχοι, οι μεγαλοβιομήχανοι και άντε και το 20% των μικρομεσαίων. Στην Κω οι τράπεζες κατέβασαν τα ρολά και είπαν συγνώμη στο 80% των μικρών επιχειρήσεων που ζήτησαν 30 έως 100 χιλιάδες ευρώ!

Πήραν τα δάνεια οι φορτωμένες με τοξικά δάνεια μεγαλοεπιχειρήσεις και παράλληλα έκλεισαν και απέλυσαν τους εργαζόμενους που θα πάρουν αν πάρουν 450 ευρώ επίδομα!

Και αν ξαφνικά σε καλέσουν για το δάνειο. Ε τότε πρέπει να σκεφθείς την εγγύηση και το επιτόκιο. Και ας πλήρωσες τον λογιστή για τα πάνω από είκοσι δικαιολογητικά και το εκατοστάρικο στην Τράπεζα!! Δηλαδή με ωραίο τρόπο σε βγάζουν από την μέση. Σου λένε χαιρέτα μας τον Πλάτανο!!

Αυτά παθαίνουν οι μικρομεσαίοι. Η λεγόμενη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας. Αυτοί που όπως επιμένουν να λένε τους κατέστρεψε ο ΣΥΡΙΖΑ!! Λες και δεν γνωρίζουμε ποια είναι τα συνήθη υποζύγια. Λες και δεν ξέρουμε ποιοί την πάτησαν τότε με την πτώχευση.

Αλλά τώρα στην Κω η κατάσταση είναι πολύ πιο άσχημη. Τότε είχαμε τον τουρισμό. Τότε την πάτησαν οι υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα και οι συνταξιούχοι. Τώρα με τον τουρισμό πραγματικά θα την πατήσει ο μικροεπιχειρηματίας, ο εστιάτορας, η καφετέρια, το εμπορικό και οι χιλιάδες εργαζόμενοι.