Ιωάννα Ρούφα. Διαχειριστής, ελεγκτής ή πολιτικός.

Η πολιτική ομάδα της ιστοσελίδας μας προσπαθεί με ήπιο τρόπο να απεικονίσει την τοπική πολιτική σκηνή στις σχέσεις της δημοτικής αρχής και της παράταξης της κ. Ρούφα και να εκφράσει κατά την άποψη της την πλειονότητα των πολιτών που επιθυμεί ένα είδος συνεργασίας.

Η συντακτική επιτροπή δεν επιθυμεί την τακτική μιας σκληρής κριτικής αφού πιστεύει ότι η κ. Ρούφα μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στις τοπικές εξελίξεις και στα δημοτικά πράγματα.

Όμως κάθε ημέρα και περισσότερο διαψεύδεται. Για παράδειγμα το χθεσινό δημοσίευμα της δεν προσφέρει τίποτε στα δημοτικά πράγματα παρά μόνο μια ανούσια αντιπολιτευτική εξιστόρηση γεγονότων.

Το γεγονός της αλλαγής του λογότυπου του ΔΗΡΑΣΚ  σε ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΩ αντί να το εμβαθύνει πολιτικά και να πιάσει την πολιτική σημασία του εγχειρήματος που δεν είναι άλλη, κατά την φτωχή άποψη μας, παρά η απόφαση ισχυροποίησης του δημοτικού μέσου ενημέρωσης και να αρπάξει την ευκαιρία να προσφέρει ακόμα περισσότερα προς την κατεύθυνση αυτή μας λέει ότι “όλη η κοινωνία απορεί με τι ασχολούνται”!!

Και προσθέτει ότι ασχολούνται με σόου όταν όλη η κοινωνία υποφέρει και ο Δήμος κάνει επικοινωνιακά παιχνίδια! Αν αυτό είναι πρόταση πολιτικής για το σοβαρότερο πρόβλημα που βιώνει η κοινωνίας μας και αν η πολιτική τεκμηρίωση της επίλυσης του προβλήματος είναι ο Δήμος, τότε υπάρχει πρόβλημα πολιτικής τεκμηρίωσης και διορατικότητας. Γιατί το τεράστιο θέμα της οικονομικής δυσπραγίας αφορά το ίδιο και τις επιχειρήσεις μας και τους εργαζόμενους και τον Δήμο. Και αντί να ζητά από τον Δήμο που οικονομικά θα καταρρεύσει, θα έπρεπε να απευθύνεται στην Κυβέρνηση.

Πήγε στην Ρόδο ο κ. Νικηταράς να διεκδικήσει την συμμετοχή του στην εταιρεία της περιφέρειας που έστησε υποχρεωτικά η Κυβέρνηση για την διαχείριση των απορριμμάτων και αντί να χαρεί γιατί ο Δήμαρχος της Κω θα είναι παρών στις εξελίξεις που ενδεχόμενα θα οδηγήσουν στην ιδιωτικοποίηση και θα την αποτρέψουν τουλάχιστον για τον ΧΥΤΑ της Κω, αυτή τον λοιδορεί και δεν κατηγορεί την Κυβέρνηση!!  

Το αν δεν δόθηκε χώρος στην δημοτική τηλεόραση για την συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου ή δεν δόθηκε ο λόγος στις παρατάξεις είναι το ολιγότερο, μπροστά στις ίδιες τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και τον ευτελισμό τους, για τις οποίες είναι συνυπεύθυνη, και οι πολίτες που βλέπουν στεναχωριούνται ή κλείνουν την τηλεόραση από αγανάκτηση.

Όσο για την καταγγελία της για εξωταμιακή διαχείριση. Ναι, είναι μέσα στα πλαίσια των καθηκόντων της αλλά σίγουρα δεν συνδέεται με την ευρύτερη ανούσια επιστολή της.

Εμείς μέχρι σήμερα αυτό που έχουμε δει είναι ένας δημόσιος υπάλληλος διαχειριστής, ελεγκτής ή και εισαγγελέας που τις περισσότερες φορές εμφανίζεται για το τίποτε και από πουθενά δεν προκύπτει παράταξη με πολιτικές αυτοδιοικητικές, αποκεντρωτικές και αναπτυξιακές. Αυτό η κ. Ρούφα θα πρέπει να το προσέξει.