Γιώργος Κυρίτσης. Αυτή η συνέντευξη θα γράψει ιστορία. Η απεικόνιση της ωμής πραγματικότητας

Με την συνέντευξη του Κυρίτση γίνεται ο χαμός. Πάνω από 60 πολίτες ψάχνουν να την βρουν.

Αυτό το τριήμερο είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στην συνέντευξη του Κυρίτση στον “ΣΤΑΘΜΟ” Ένας πανέξυπνος δημοσιογράφος κατόρθωσε  με τις ερωτήσεις του να αποκαλύψει τον πραγματικό εαυτό του Κυρίτση. Ενός ανθρώπου που για εννέα χρόνια κατόρθωσε να ξεγελάσει μια ολόκληρη κοινωνία.

Η εμβάθυνση και η ανάλυση κάθε γραμμής των απαντήσεων του, με την ταυτόχρονη παράθεση των αντίστοιχων πράξεων του, μας οδηγεί αβίαστα όπως λένε και οι επιστήμονες στο ακριβές προφίλ της προσωπικότητας του που ο ίδιος παρουσιάζει. Είναι μια αυτοβιογραφία, ένας αυτοπροσδιορισμός του πραγματικού εαυτού του!!

Ένα απλό παράδειγμα από την συνέντευξη του θα σας πείσει ότι είναι ικανός για τα πάντα. Χωρίς αιδώ και χωρίς κανέναν λόγο, εκθέτει ανθρώπους και προσωπικότητες.  Λέει ξαφνικά και χωρίς καμιά αφορμή ότι επισκέφτηκε στο ξενοδοχείο “Καράβια” τον πρώην Υπουργό κ. Βαληνάκη και παρών ήταν και ο πρωθυπουργός κ. Καραμανλής!!.

“Μεγάλε συγχαρητήρια” του λέει ο πρωθυπουργός  “Μπαγάσα καθάρισες κατεστημένο 40 χρόνων” ‘Ποιόν εννοείς πρόεδρο; Τον πρώην δήμαρχο;” του λέω, εννοώντας τον Κ.Καίσερλη. “Γιατί ο άλλος ο δικός μας, πόσα χρόνια ασχολείται με την πολιτική..” μου απαντάει και εννοούσε τον κ. Παυλίδη. Και συνεχίζει λέγοντας μου “δεν θα στο συγχωρήσουν ποτέ”!!!.

Κλαίγεται για τον γιό του που στο κάτω, κάτω συμμετείχε στην αγοραπωλησία του Λυκείου Ζηπαρίου και δεν ορρωδεί να εκθέσει από πρωθυπουργούς με ανεπίτρεπτες φράσεις μέχρι και απλούς δημότες ως απατεώνες, όταν είναι βέβαιο ότι όλα αυτά που έβαλε στο στόμα του πρωθυπουργού είναι της φαντασίας του. Για να μας πει ότι τον αποκάλεσε ο πρωθυπουργός “ΜΕΓΑΛΟ” και “ΜΠΑΓΑΣΑ”.

Δεκάδες είναι τα παραδείγματα μιας συνέντευξης που θα γράψει ιστορία και θα απαιτήσει πληθώρα επιστημονικών ειδικοτήτων να την αναλύσουν. Εκθέτει λοιπόν ανθρώπους αλλά και συνεργάτες. Γιατί η καταδίκη της κ. Παντελίκιζη για δολιότητα αυτό αποδεικνύει. Ενώ ο αρχηγός της υπόθεσης ΔΗΡΑΣ ήταν ο Κυρίτσης, την άφησε μόνη της στο δικαστήριο, χωρίς καν να παρουσιαστεί να την υπερασπιστεί…