Το φαινόμενο Ιωάννα Ρούφα

Πήραμε από  αγαπητό φίλο την επιστολή και την δημοσιοποιούμε αυτούσια, ευχαριστώντας τον.

“Αφορμή για να δημοσιοποιήσω μέσα από την φιλόξενη ιστοσελίδα σας τις σκέψεις μου αυτές μου δίνει η συνεχής παρουσία στα ΜΜΕ και όχι μόνο της παράταξης ΟΡΑΜΑ και ιδίως της πολύ συμπαθούς σε μένα και σε πολλούς άλλους νομίζω, δημοτικής συμβούλου κ. Ρούφα.

Μιας γυναίκας απλής, ούτε καν μικροαστής, συζύγου, μητέρας, εργαζόμενης, με απλή γραμματικής παιδεία. Που όμως 20 χρόνια ασχολείται και προσφέρει στα κοινά, εκλεγμένη επανειλημμένα με διαφορετικές παρατάξεις, δείγμα αναγνώρισης της δικής της προσωπικότητας από τους πολίτες.

Σε τρεις διαφορετικούς ΟΤΑ, Πυλί, Δικαίου και Κω και που βρέθηκε κάτω από συγκυρίες να ηγηθεί η ίδια δημοτικής παράταξης και να διεκδικήσει τον ενιαίο Δήμο του νησιού. Πιστεύοντας ή κάνοντας την να το πιστέψει, πολίτες, φίλοι και συνεργάτες για αρκετό διάστημα ότι θα τον κερδίσει.

Μετά τις εκλογές όμως με πολύ εκνευρισμό αντιμετωπίζει το αποτέλεσμα και η συμπεριφορά της γίνεται ανάλογη .

Δεν κατάλαβε ότι στην πολιτική η συγκυρία δεν φθάνει. Πολλές φορές μπορεί και να στήνεται από αλλότριες συμμαχίες και δυνάμεις και η πορεία, η αξιοπιστία, η υστεροφημία δεν βοηθιέται ούτε απλώς με επανειλημμένες εμφανίσεις. Ούτε με τοποθετήσεις επί παντός επιστητού, πολύ περισσότερο με μονομέρεια κριτικού λόγου, την σκανδαλολογία και την τυπολατρία.

Δεν μπορεί να υποστηρίζεις γρήγορη παραγωγική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου την ίδια ώρα που και με δική σου συμμετοχή και ευθύνη, το 1/3 κάθε συνεδρίασης ασχολείται με ενστάσεις  επί προσωπικού, επί κανονισμού, επί της διαδικασίας.

Δεν μπορείς κάθε λίγο να ασχολείσαι περί όνου σκιάς για κακή λειτουργία – σκανδαλολογία της δημοτικής αρχής.

Τέλος δεν είναι πολιτική λειτουργία σωστή για το μέλλον σου να ξεφορτώνεις τη Δύναμη Αλλαγής  από το μη πρόσφορο για αυτήν έδαφος  της κριτικής της μη χρηστής διαχείρισης, την ώρα που για σένα τουλάχιστον και την παράταξη σου είναι και πρέπει να είναι ίσος αντίπαλος.

‘Έχω την αίσθηση πως ο πολιτικός και φιλικός περίγυρος σίγουρα όχι ο οικογενειακός, ηθελημένα από υστεροβουλία κάποιου ή από άγνοια δεν βοηθά την κ. Ρούφα. Και της δημιουργεί μια διακινδύνευση εκεί που με τα χαρακτηριστικά της εισαγωγής μου μπορεί και πολλές φορές είναι πρότυπο αυτοδύναμης και μαχόμενης γυναίκας.

Με λάθος πολιτικές συμπεριφορές να κινδυνεύει να χάσει και το κύρος της, αλλά κυρίως να στερήσει την προσφορά της στα κοινά και τον ρόλο γυναικείου πρότυπου.

Και μια τελευταία παρατήρηση.

Αυτές οι συνεχείς τεχνικές ελλείψεις απαρτίας στο Δημ. Συμβούλιο αρχίζουν να κουράζουν αλλά κυρίως να μην πείθουν για την ορθότητα τους. Θέλει όμως μεγάλη προσοχή γιατί δημιουργούν μεγάλες διακινδυνεύσεις για την λειτουργία της Δημοκρατίας κυρίως σε βάθος χρόνου. Ευχαριστώ