Ιωάννα Ρούφα. Άσφαιρα πυρά σε ένα ανύπαρκτο θέμα

Η κ. Ρούφα που μας έχει συνηθίσει σε καταγγελίες επί πραγματικών δεδομένων, προχώρησε προχθές σε μια καταγγελία κατά της δημοτικής αρχής και σε ένα χαρακτηρισμό κατά του Δημάρχου για ένα ανύπαρκτο θέμα!!

Το θέμα είναι ο νόμος που ψήφισε η ΝΔ για την  μεταβίβαση της αρμοδιότητας και της περιουσίας του ΧΥΤΑ της Κω από τον Δήμο της Κω σε μια περιφερειακή ανώνυμη εταιρεία με την συμμετοχή και προεδρία του Περιφερειάρχη και ο υπαρκτός κίνδυνος της ιδιωτικοποίησης του.

Και στα δύο και στην ψήφιση του νόμου και στην ιδιωτικοποίηση ο κ. Νικηταράς με δηλώσεις του είπε ότι αφενός δεν συμμετείχε και αφετέρου είναι αντίθετος με την ιδιωτικοποίηση.

Και όμως η κ. Ρούφα τον κατηγόρησε ως πολιτικά ανέντιμο επειδή ζήτησε την ψήφο του Δημοτικού Συμβουλίου για την συμμετοχή του στην υπό σύσταση Α.Ε. 

Αντί λοιπόν η κ. Ρούφα να συμφωνήσει στην συμμετοχή του Δημάρχου ως μέλος της Α.Ε. ώστε μαζί με άλλους δημάρχους της περιφέρειας που έχουν το 60% των μετοχών να αποτρέψει μια ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση και αντί να στηρίξει τον Δήμαρχο ως τον μοναδικό εκπρόσωπο με το κύρος του τίτλου του απέναντι όποιων αποφάσεων που θα ζημίωναν την Κω και θα έφερναν ιδιώτες στην καθαριότητα από το παράθυρο, ή απορρίμματα άλλων νησιών στην Κω, προχωρά σε μια καταγγελία χωρίς νόημα.

Οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν νόημα μόνον όταν εγκρίνουν πράξεις ή μόνον όταν δεσμεύουν την εκτελεστική εξουσία. Γι’ αυτό και η μεν συμμετοχή του Δημάρχου στην υπό σύσταση α.ε. είναι αναγκαία, η δε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αφορά την δέσμευση της εκτελεστικής εξουσίας για την μη ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, πράγμα που απ’ ότι φαίνεται συμφωνούν όλες οι παρατάξεις.

Ναι στην πολιτική αντιπαράθεση. Ναι στον έλεγχο της εξουσίας. Αλλά όταν η αντιπαράθεση είναι στείρα και ο έλεγχος ανούσιος τότε η αντιπολίτευση χάνει το μέτρο και το δίκαιο και καθίσταται αντιπαραγωγική.