ΔΗΡΑΣ. Σκάνδαλο διαχείρισης – Κοινωνική αναλγησία κρατούντων Ή κάτι πολιτικά πιο μεγάλο

Πήραμε και δημοσιεύουμε την επιστολή φίλου που τον ευχαριστούμε θερμά.

“Με αφορμή την συνέντευξη Δημάρχου και Αντιδημάρχου για την εξωθεσμική διαχείριση χιλιάδων ευρώ από το Δ.Σ. του ΔΗΡΑΣ και την ύπαρξη πολιτικών ευθυνών και ζητούμενων ποινικών και τα σχόλια της σελίδας σας περί εγκληματικής διαχείρισης μια συμμορίας , θέλω να καταθέσω τους δικούς μου προβληματισμούς γιατί θεωρώ επαρκή μεν και σωστή την θέση όλων, αλλά την θεωρώ επίσης “αποπροσανατολιστική” στο πολιτικό της βάθος.

Το ερώτημα παραμένει. Ο Κυρίτσης και τα πιόνια του από καπρίτσιο ταλαιπώρησε, εξευτέλισε (τεμπέληδες, κοπρόσκυλα κλπ απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς) τους εργαζόμενους , ξόδεψε χιλιάδες ευρώ του Δήμου σε ημέτερους δικηγόρους και δικαστήρια και έκανε δεκάδες παράνομες ως παράτυπες δράσεις 

Ο Κυρίτσης τυχαία διέσπασε τους εργαζόμενους, αγκάλιασε τους μηδίσαντες και τέλος είδε, με τι καρδιά, δύο από αυτούς να παθαίνουν πριν προλάβουν να δικαιωθούν εν ζωή.

Ερώτημα επίσης παραμένει. Ο κ. Αντιδήμαρχος που σαν δικηγόρος κατέσχεσε τους τραπεζικούς λογαριασμούς του ΔΗΡΑΣ, δύο χρόνια δε έβλεπε τι γινόταν με την παράνομη διαχείριση. Τι πιθανές ποινικές ευθύνες θα ψάξει. Τώρα; Δύο χρόνια δεν υπήρχαν εκβιασμοί, απάτες παράνομης δράσης, καταδολιεύσεις δανειστών (των εργαζομένων) από την δημοτική αρχή και τα όργανα.

Τα γράφω αυτά στη μνήμη των νεκρών υπαλλήλων του ΔΗΡΑΣ. Και για να τονίσω την τεράστια πολιτική ευθύνη της σημερινής Δημοτικής Αρχής με τις παρακάτω επισημάνσεις.

Ο ΔΗΡΑΣ κατέχει μια από τις τέσσερις περιφερειακές άδειες που ανήκουν σε ΟΤΑ, με χωρική έκταση το Νότιο Αιγαίο. Άδεια που διέπεται από ειδικό νομικό καθεστώς, όπως όλες οι άδειες των ΟΤΑ.

Οφείλει λοιπόν ο Δήμος να ξοδέψει χρήμα και να δυναμώσει αυτό το τεράστιο περιουσιακό και πολιτικό στοιχείο του Δήμου. Την μονοπωλιακή τρόπον τινά άδεια του ΔΗΡΑΣ.

Και εδώ ίσως να κρύβεται η πολιτική Κυρίτση για τον ΔΗΡΑΣ. Η αποδιάρθρωση του, το ξεκάρφωμα των εργαζομένων και λοιπών κοινωνικών βαρών, για την πολιτική ιδιοτελή εκμετάλλευση του σε συνεργασία με ιδιώτες.

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής, ο ΔΗΡΑΣ και οι λάθος πολιτικοί και όχι μόνον χειρισμοί Κυρίτση, ήταν ΜΙΑ από τις βασικές αιτίες της ήττας του. Προσέξτε γιατί για σας μπορεί να είναι αρκετή μόνον αυτή”.