ΔΗΡΑΣ. Κάτι πάει στραβά Δήμαρχε.

Διαβάσαμε την καταγγελία της παράταξης Κυρίτση για την διαδικασία του διαγωνισμού προμήθειας μηχανημάτων στον ΔΗΡΑΣ, όπως επίσης και την απάντηση που δόθηκε από τον διευθυντή του ΔΗΡΑΣ κ. Τσατσαρώνη.

Έχουμε να κάνουμε δύο επισημάνσεις που κατά την άποψη μας είναι σοβαρές.

Η πρώτη αφορά την ουσία της καταγγελίας. Εάν είναι πράγματι αληθή αυτά που περιλαμβάνονται σε αυτήν και ιδίως η ημερομηνία που δόθηκε στα τοπικά μέσα ο διαγωνισμός, τότε υπάρχει πρόβλημα για το οποίο θα πρέπει να επιληφθεί ο ίδιος ο κ. Δήμαρχος. Αφενός θα πρέπει να επαναληφθεί ο διαγωνισμός αν κάποιοι ντόπιοι προμηθευτές δεν ειδοποιήθηκαν και αφετέρου να μην ξαναγίνουν τέτοιες ταχύτατες διαδικασίες.

Και φυσικά κάποια στιγμή θα πρέπει να αποφασισθεί έστω και ύστερα από 1 σχεδόν χρόνο τι θα γίνει με μια ανεκτίμητη περιουσία του Δήμου όπως είναι ο ΔΗΡΑΣ,

Η δεύτερη αφορά την απάντηση. Δόθηκε από τον διευθυντή και το περιεχόμενο της είναι καθαρό πολιτικό αφού μέμφεται την προηγούμενη δημοτική αρχή για την εγκατάλειψη του ΔΗΡΑΣ. Αυτή η απάντηση υπαλλήλου και μάλιστα δημοτικού μέσου ενημέρωσης, εναντίον πολιτικών είναι απαράδεκτη.  

Ξεκάθαρα λέμε ότι σε πολιτικό επίπεδο ο Κυρίτσης δεν μπορεί να μιλά για τον ΔΗΡΑΣ, και είναι υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής να τον οδηγήσουν εκεί που πρέπει για να σιωπήσει.

Αλλά σε θέματα που σχετίζονται με τον έλεγχο των πράξεων της δημοτικής αρχής έχει το νόμιμο και αναφαίρετο δικαίωμα των καταγγελιών ως εκλεγμένος σύμβουλος της μειοψηφίας και η δημοτική αρχή οφείλει άμεσα να διερευνά την καταγγελία και να απαντά επί της ουσίας.