Ακόμα δεν είδαμε τίποτε! Τα δύσκολα έρχονται και θα πέσουν στους αδύνατους

Το έργο το είδαμε το 2010 όταν η πτώχευση κτύπησε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. όταν η ανεργία έφθασε στο 27%

Τότε η Κως σχεδόν την γλύτωσε γιατί η οικονομία της στηρίχθηκε στον τουρισμό που είχε μικρές επιπτώσεις. Τώρα όμως τα πράγματα άλλαξαν και ο τουρισμός για τρία τουλάχιστον χρόνια θα έχει σοβαρές επιπτώσεις.

Οφείλουμε λοιπόν να σας πούμε ότι αυτοί που θα την πατήσουν θα είναι και πάλι τα συνήθη υποζύγια. Οι μισθωτοί, οι εργαζόμενοι και οι μικροεπιχειρήσεις του τουριστικού κυκλώματος, οι συνταξιούχοι και οι αγρότες.

Εμείς δεν είμαστε μάντεις. Τα βλέπουμε μπροστά μας και σας προειδοποιούμε. Οι βορειοευρωπαίοι με αυτό το πρωτοσέλιδο του Ολλανδικού περιοδικού μας λένε ότι είμαστε οι τεμπέληδες του νότου, ότι είμαστε οι ανεύθυνοι Έλληνες. Ο τίτλος είναι “Ούτε δεκάρα στις χώρες του νότου!!!” Και ετοιμάζουν τα μαχαίρια. Θα δώσουν τα 32 δις και θα μας πάρουν ότι μας απέμεινε από τα ασημικά μας..

Και ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης στους μεν υπουργούς του είπε επί λέξη “Τα χρήματα (32 δις) πρέπει να πάνε εκεί που πρέπει και όχι σε νεοπλουτισμούς” Στους δε Γερμανούς στην εφημερίδα  «Bild» είπε τα εξής καταπληκτικά τα οποία σας παρακαλούμε να τα σημειώσετε βαθειά μέσα στο μυαλό σας.

«Με ρωτήσατε πού θα διοχετευτούν τα χρήματα.  Ένα άλλο παράδειγµα είναι ότι κλείνουµε όλα τα ανθρακωρυχεία µας στη βόρεια Ελλάδα, νωρίτερα από τη Γερµανία. Συνεπώς, µέρος των χρηµάτων θα διατεθεί για τη στήριξη της πράσινης µετάβασης σε µια ολόκληρη περιφέρεια της Ελλάδας, η οποία εξαρτάται σε µεγάλο βαθµό από τον άνθρακα και θα πρέπει πλέον οι κάτοικοί της να βρουν κάτι άλλο να κάνουν. Και, βεβαίως, θα επωφεληθούν και γερµανικές εταιρείες».

33 χιλιάδες οικογένειες στην Δυτική Μακεδονία και στην Μεγαλόπολη θα μείνουν από τώρα χωρίς εργασία αντί για το 2028 και από τα 32 δις ένα μέρος θα πάει στην πράσινη μετάβαση αλλά όχι στους νεόπλουτους εργάτες και μισθωτούς αλλά στους γνωστούς και μη εξαιρετέους εθνικούς ευεργέτες… Εσείς φίλοι μας θα πρέπει να βρείτε κάτι άλλο να κάνετε…