Τι κάνει η Κύπρος των 87 χιλιάδων τουριστικών κλινών σε σύγκριση με την Κω των 150 χιλιάδων

Η Κύπρος των 87.240 κλινών σε τουριστικά καταλύματα και ξενοδοχεία ξεκινά το άνοιγμα των αεροδρομίων της στις 7 Ιουνίου και η Κυπριακή Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει το κόστος διαμονής, τροφής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των τουριστών και των συγγενών τους που ενδεχόμενα αρρωστήσουν από κορονοϊό κατά την επίσκεψη τους στο νησί.

Η μοναδική υποχρέωση των τουριστών και των οικογενειών τους είναι να καλύψουν τα αεροπορικά εισιτήρια τους.

Επίσης ανακοίνωσε ότι ένα ξενοδοχείο 100 κλινών θα παραμείνει δεσμευμένο αποκλειστικά για τουρίστες που θα προσβληθούν από τον ιό και αρκετά συγκεκριμένα άλλα για να λειτουργήσουν ως ξενοδοχεία καραντίνας για τους συγγενείς των προσβληθέντων τουριστών.

Η Κύπρος είναι γνωστό ότι έχει ελάχιστα κρούσματα κορονοϊού σε πληθυσμιακή σύγκριση με όλες τις άλλες χώρες.

Η Κύπρος διαθέτει 126 κλίνες σε ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία της, καλύπτοντας το μέσο όρο της Ε.Ε. που είναι 11,5 κλίνες ανά 100.000 άτομα. όταν η Ελλάδα βρίσκεται στις 6 κλίνες.

Η Κύπρος του 1 εκατομμυρίου κατοίκων με 87 χιλιάδες κλίνες και η Κως των 40 χιλιάδων με 150 χιλιάδες κλίνες . Ισόρροπη ανάπτυξη. Πρόβλεψη. Προγραμματισμός. Χωροταξία. Περιβάλλον. Και συνεχίζουμε ακάθεκτοι… Και συνεχίζουμε να ακούμε αυτούς που μας έφεραν μέχρι εδώ.