Τα μάθατε; Ο κ. Περιφερειάρχης είναι δυσαρεστημένος, θλίβεται και λυπάται

Ότι και να πούμε είναι λίγο. Ο Περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος έβλεπε την καταιγίδα να έρχεται, γνώριζε όπως γνώριζε και ο τελευταίος άσχετος πολίτης ότι ο αιμοδότης των νησιών, ο τουρισμός, θα πληγεί ανεπανόρθωτα και ότι  το παιχνίδι των ανταγωνιστικών του τουρισμού περιοχών θα παιχθεί στην ύπαρξη αξιόπιστων υγειονομικών υποδομών και νόμιζε ότι με κάτι κοντέινερ θα την έβγαζε καθαρή.

Μάλιστα πίστευε ότι με αυτές τις ενέργειες θα κάλυπτε και την ανυπαρξία της Κυβέρνησης. Ότι με ένα μηχάνημα μοριακού ελέγχου και με ένα κουβούκλιο για την εξέταση των πολιτών που θα είχαν ύποπτο πυρετό θα την σκαπούλαρε αυτός και η Κυβέρνηση.

Και τελικά έρχεται η Κυβέρνηση και μας λέει ότι η Κως είναι περιοχή επικίνδυνη και σε μια κατηγορία τρίτη σε σύγκριση με την Κρήτη και την Αθήνα! Την Κω την έβαλαν στην ίδια κατηγορία με την Κάλυμνο, την Ικαρία και την Νάξο!!

Την Κω των 150 χιλιάδων κλινών, των  2 εκατομμυρίων τουριστών, των 15 εκατομμυρίων διανυκτερεύσεων και των δισεκατομμυρίων ευρώ τζίρου τον χρόνο  την άφησαν στο έλεος του Θεού και του κορονοϊού και τελικά την κατέταξαν στην κατηγορία σκουπίδια, όπου για να έλθει ένας τουρίστας θα πρέπει να παίξει την ζωή του κορώνα, γράμματα….

Και αντί ο κ. Περιφερειάρχης να ξεσηκώσει τον λαό και να απαιτήσει άμεσα την μετατροπή του κέντρου υγείας Αντιμάχειας της Κω,  σε κέντρο αναφοράς για τον κορονοϊό με την στελέχωση του για τους 4 προσεχείς μήνες με 50 υγειονομικά στελέχη, μας λέει ότι θλίβεται και λυπάται….

Αντί να οργανώσει την φιλοξενία χιλίων, δύο χιλιάδων υγειονομικών στην Κω για διακοπές, που ταυτόχρονα θα είχαν την ευθύνη παρουσίας στο κέντρο αναφοράς για λίγες ώρες (ήδη το έκανε ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας). Αντί να εκμεταλλευτεί την προσφορά του Δήμου που ανακοίνωσε ότι καλύπτει την μισθοδοσία. Αντί να φέρει τα πάνω, κάτω και  την γη ανάποδα, μας λέει ότι εκφράζει την αγανάκτηση του!!!.

Και μέσα σε όλο αυτόν τον χαμό ήλθε και ο Υφυπουργός του τουρισμού ο αγαπητός μας κ. Κόνσολας και χαρακτηρίζει τον Περιφερειάρχη του επικίνδυνο, ανεπαρκή και ανεύθυνο που με τις διαμαρτυρίες του διακινεί σενάρια περί επικινδυνότητας των νησιών μας.

Όσο για την Κω της τεράστιας ανθρώπινης και οικονομικής δύναμης, αφού της έδεσαν τα χέρια και τα πόδια για να μην μπορεί από μόνη της να προστατευτεί, την οδηγούν σε καταστροφή που είναι μπροστά μας, την βλέπουμε και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε.