Ο κ. Μητσοτάκης μας εξηγεί τους λόγους που δεν θέλει μονάδα αντιμετώπισης του κορονοϊού στην Κω

Ο πολίτης που εμβάθυνε στην ιδεολογία της νεοφιλελεύθερης παράταξης,  που μελέτησε τις προεκλογικές υποσχέσεις της ΝΔ, που μέτρησε τις πράξεις της Κυβέρνησης στην υγεία το τελευταίο εξάμηνο και κυρίως που άκουσε τον κ. Μητσοτάκη προχθές στο ΣΤΑΡ θα καταλάβαινε τους λόγους που εγκαταλείφτηκε η Κως στην τύχη του κορονοϊού.

Η ιδεολογία της ΝΔ είναι καπιταλιστική της ελεύθερης ασύδοτης αγοράς. Η προεκλογική δέσμευση της ΝΔ για όλα είναι η σύμπραξη του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα. Στους δύο πρώτους μήνες του εξάμηνου του κορονοϊού, το νοσοκομείο Κομοτηνής έγινε Ιδιωτικού δικαίου, και οι δωρεές των μηχανημάτων για την κατασκευή των ογκολογικών φαρμάκων στα δημόσια νοσοκομεία ακυρώθηκαν για να αγοράζονται τα φάρμακα από ιδιώτες.

Στους 4 μήνες του κορονοϊού δεν έγινε καμιά δημόσια επένδυση κατασκευής ή επέκτασης νοσοκομείων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού πλην των δωρεών που προσέφεραν ιδιώτες, επιχειρήσεις και Αυτοδιοίκηση! Οι δε προσλήψεις είναι οκτάμηνες, έτους και δύο χρόνων..

Στην χθεσινή του συνέντευξη στο ΣΤΑΡ μας είπε ο κ. Μητσοτάκης επί λέξει τα ακόλουθα: “Το σύστημα υγείας χρειάζεται νέο αίμα, η κυβέρνηση θέλει ένα σύστημα υγείας το οποίο θα μπορεί να συνδυάζει την τεχνογνωσία του με αυτήν του ιδιωτικού τομέα”.

“Το Δημόσιο μπορεί, το έχω δώσει και άλλες φορές αυτό το παράδειγμα, αντί να αγοράζει το ίδιο μηχανήματα, να αγοράζει  υπηρεσίες. Να αγοράζει ας το πούμε μια ακτινογραφία. Να έχει το ίδιο το μηχάνημα, να μπορεί να χρησιμοποιεί το δικό του προσωπικό, αλλά σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα να μην αγοράζει τον τομογράφο. Να αγοράζει εξετάσεις. Όλα αυτά είναι παραδείγματα σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα έχοντας όμως πάντα σε πρώτη γραμμή το Εθνικό Σύστημα Υγείας”

Δηλαδή την ίδια ώρα που ο κ. Μητσοτάκης αποθέωνε τους λειτουργούς του ΕΣΥ και η γυναίκα του η Μαρέβα τους χειροκροτούσε, την ίδια ώρα φανερά και ξεκάθαρα ετοιμάζει το ξεπούλημα της δημόσιας υγείας στους ιδιώτες.

Και για τον κ. Μητσοτάκη που πιστεύει στην ιδιωτικοποίηση της υγείας θα ήταν αδιανόητη ακόμα και η σκέψη να κατασκευάσει μία υγειονομική δομή στην Κω ενταγμένη στο ΕΣΥ. Ας καεί το παλιάμπελο, μέχρι να έρθουν οι ιδιώτες… Άλλωστε αυτό γίνεται σε όλους τους δημόσιους τομείς μέχρι να ξεπουληθούν!