Γιάννης Στουρνάρας. Καραμπινάτη περίπτωση εμπλοκής του τεχνοκράτη στην πολιτική.

Ο κ. Γιάννης Στουρνάρας είναι πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας.  Είναι δηλαδή ο κεντρικός τραπεζίτης που ελέγχει τις τράπεζες και με τις απόψεις του τις επηρεάζει.

Ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας υποτίθεται ότι πρέπει να είναι ουδέτερος από την τρέχουσα πολιτική και με τα τεχνοκρατικά δεδομένα του να τεκμηριώνει και να προειδοποιεί για την πορεία της οικονομίας της χώρας.

Και όμως ο κ. Στουρνάρας μέσα στον Απρίλιο μας διαβεβαιώνει ότι η ύφεση του 2020 θα φτάσει στο 4%, όταν ο ΟΟΣΑ μιλούσε για 10%. Τώρα, τέλος Μαΐου μας λέει ότι η ύφεση θα είναι από 4,5% έως 9% όταν οι πάντες μιλούν για ύφεση άνω του 11%

Ο κ. Στουρνάρας με τόσους τεχνοκράτες δίπλα του δεν ξέρει πόσο θα φτάσει η ύφεση; Πόσο θα αυξηθεί η ανεργία; Πόσο θα μειωθούν το ΑΕΠ και τα δημόσια έσοδα; Ξέρει και παραξέρει!!

Αυτός που δεν πρέπει να ξέρει είναι η κοινή γνώμη. Η κοινή γνώμη που κτίστηκε η άποψη της για την Κυβέρνηση στην επιτυχία του κορονοϊού και που κάθε αρνητική είδηση θα της χαλάσει την όμορφη εικόνα του ηγέτη στρατηλάτη.

Είναι η ψεύτικη και ανώδυνη είδηση, που ικανοποιεί τα αυτιά των ψηφοφόρων, που εμπλέκει τον κ. Στουρνάρα στην πολιτική και ομοιάζει με δεκάδες κυβερνητικά φέικ νιούς όπως οι επί έξη μήνες προσεχείς αυξήσεις στις συντάξεις και οι μπουλντόζες στο ελληνικό! 

Μάλιστα ο κ. Στουρνάρας για να μας ικανοποιήσει ακόμα περισσότερο μας λέει ότι το 2021 η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει με αύξηση του ΑΕΠ κατά 5,5%, όταν ακόμα δεν έχει βρεθεί το εμβόλιο!!!!