Πρόεδρος ξενοδόχων Κω κ. Σβύνου. Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ

Όταν την ίδια στιγμή, από την μια συγχαίρεις και από την άλλη κατηγορείς τότε είναι βέβαιο ότι δεν θα σε πάρουν σοβαρά. Και αν αφορά δική σου υπόθεση τότε δικαίωμα σου, αλλά αν αφορά έναν ολόκληρο κλάδο τότε η ζημιά είναι μεγάλη,

Βγήκε η κ. Ντίνα Σβύνου, πρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων Κω, δηλαδή εκπρόσωπος των 150 χιλιάδων τουριστικών κλινών, όταν πληροφορήθηκε ότι η Κως βρίσκεται στην κατάταξη των λιγότερων ασφαλών τουριστικών περιοχών λόγω απουσίας υγειονομικών υποδομών και από την μια είπε ότι θορυβήθηκε και από την άλλη είπε μπράβο στην Κυβέρνηση!!

Είπε η κ. Σβύνου ότι . “Η κατηγοριοποίηση αυτή και η κατάταξη τόσο της Κω όσο και της Ρόδου στο δεύτερο (μέτριο) επίπεδο κινδύνου και όχι στο ασφαλές, πολύ φοβόμαστε ότι θα επηρεάσει αρνητικά τους επισκέπτες”

Και την ίδια στιγμή, στην ίδια συνέντευξη της μας λέει ότι: ” Η Ελλάδα έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας χάρη στην επιτυχή διαχείριση της πανδημίας. Έχει χτίσει την εικόνα τους ασφαλούς και αξιόπιστου προορισμού. Και θα είναι ο πρώτος προορισμός για όσους αποφασίσουν να ταξιδέψουν φέτος”.

Πως γίνεται τώρα από την μια ο 4ος τουριστικός προορισμός, η Κως με το 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες, να βρίσκεται σε επισφαλές επίπεδο γιατί η Κυβέρνηση δεν προέβλεψε να φτιάξει μια μονάδα για τον κορονοϊό και από την άλλη να υπερηφανευόμαστε ότι η Κως θα είναι ο πρώτος τουριστικός προορισμός γιατί κτίσαμε την ωραία εικόνα μας, δεν το καταλαβαίνουμε.

Αντί η κ. Σβύνου να καταγγείλει ευθέως την αδιαφορία και την εγκατάλειψη του 4ου τουριστικού προορισμού και να ζητήσει άμεσα – γιατί υπάρχει ακόμα καιρός, ο ιός θα κρατήσει τρία χρόνια –  την δημιουργία σοβαρού κέντρου πρόληψης και αντιμετώπισης των κρουσμάτων κορονοϊού, παίζει με τις λέξεις και κάνει διαπιστώσεις. Εκτός και αν περιμένει και αυτή όπως και εμείς τις πλωτές μονάδες που εξήγγειλε ο Υπουργός Ναυτιλίας!!