Το φαινόμενο Κυρίτση. “Το δράμα ενός κοινού συκοφάντη” Ή “είπε ο γάδαρος τον πετεινό κεφάλα”

Διαβάσαμε την προχθεσινή ανακοίνωση του Κυρίτση που κατηγορεί τον Δήμαρχο κ. Νικηταρά ως κοινό συκοφάντη και ήταν η πρώτη φορά που γελάσαμε.

Το φαινόμενο Κυρίτση τελικά από τραγικό για την κοινωνία μας θα καταλήξει σε “ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΟ”, αφού ένας αποδεδειγμένα συκοφάντης με την βούλα τουλάχιστον είκοσι δικαστηρίων, κατηγορεί ως συκοφάντη τον Δήμαρχο Νικηταρά που τον έπιασε στα πράσα, με ατράνταχτες αποδείξεις, να διαχειρίζεται εξωλογιστικά το δημοτικό χρήμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

Το φαινόμενο Κυρίτση το περιγράψαμε με την φράση του θυμόσοφου λαού μας “Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης” και σήμερα γελάμε γιατί αυτός που κατασυκοφάντησε εκατοντάδες πολίτες καταγγέλλει αυτούς τους πολίτες ως συκοφάντες!!!

Μαζί με τον Κυρίτση και η κυρία Ευτέρπη Παπαχρήστου, προϊσταμένη του ταμία, θεματοφύλακας των οικονομικών του Δήμου, βράχος ηθικής διαχείρισης, καταπέλτης κατά του επί 28 χρόνια δημάρχου Καίσερλη που λεηλάτησε τον Δήμο, εμφανίζεται ως έχουσα άγνοια για το χοντρό νταλαβέρι που γίνονταν πίσω από την πλάτη της, Αν είναι δυνατόν!!!

Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε την ιστορία του βοσκού που φώναζε “λύκος, λύκος” και έτρεχαν αδίκως οι χωριανοί του, μέχρι που ήρθε ο λύκος και οι χωριανοί δεν τον πίστεψαν. Και βρέθηκε αυτή την φορά όχι ο λύκος, αλλά ο ψεύτης με την γίδα στην πλάτη…

Κατηγόρησαν και συκοφάντησαν ο Κυρίτσης και η παρέα του, πάνω από 300 πολίτες για απιστίες και απάτες και τους έστειλαν στα δικαστήρια. Οι πολίτες αθωώθηκαν στα δικαστήρια, άρα οι καταγγελίες κατέρρευσαν και μετατράπηκαν σε συκοφαντίες. Αν αυτά δεν είναι καραμπινάτες συκοφαντίες τότε τι είναι; Και αν ο Κυρίτσης και η παρέα του που υπογράφουν ως δύναμη αλλαγής δεν είναι συκοφάντες, τότε τι είναι;

Και φτάνει η ώρα “του όλα εδώ πληρώνονται” και συλλαμβάνονται ο Κυρίτσης και η παρέα του με την γίδα στην πλάτη. Με καραμπινάτη εξωλογιστική διαχείριση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, που τουλάχιστον ενισχύει την πρώτη δικαστική απόφαση για δολιότητα του ενός, της κ. Παντελίκιζη,  σε δολιότητα επιπέδου  παρέας, δηλαδή σε επίπεδο σύστασης συμμορίας, για να παρακάμψουν τα προβλεπόμενα από τους νόμους εις βάρος εργαζομένων!!.

Αυτό πράγματι είναι “το δράμα ενός κοινού συκοφάντη”. Κατηγορούσε, συκοφαντούσε  και εξευτέλιζε δεκάδες πολίτες ως απατεώνες και τελικά ενώ συλλαμβάνεται ο ίδιος να παρανομεί σε βάρος του δημοσίου χρήματος και της χρηστής και νομίμου διαχείρισης του, να επιμένει ότι τον συκοφαντούν!! Είναι πράγματι μια κωμικοτραγική ιστορία που καταγράφεται στην μαύρη βίβλο της ντροπής.