Φαινόμενο Κυρίτση. Μια πολιτική υποχρέωση προς την κ. Ρούφα και την παράταξη της που πρέπει να εκπληρωθεί

Η κ. Ρούφα με τους συμβούλους της κ.κ. Βασιλειάδη και Πη κατήγγειλαν δημόσια την προσπάθεια εξαπάτησης του Δήμου από την δημοτική αρχή Κυρίτση  με σκοπό την είσπραξη χρημάτων από εργολάβο που ποτέ δεν υλοποίησε την εργολαβία που του ανέθεσε ο Κυρίτσης. Μάλιστα πλήρωσαν δικηγόρο με δικά τους χρήματα και κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στον κ. Εισαγγελέα.

Όπως πληροφορηθήκαμε την τελευταία ημέρα του 2010 πριν εγκαταλείψει την Δημαρχία ο Κυρίτσης υπέγραψε συμβόλαιο με εργολάβο για την σύνταξη μελέτης χωροταξικού σχεδίου για την πόλη της Κω. Η Δημαρχία Καίσερλη ακύρωση την σύμβαση ως παράνομη αφού πλέον είχε δημιουργηθεί ο ενιαίος Δήμος και το χωροταξικό σύμφωνα με τον νόμο θα έπρεπε να περιλαμβάνει όλο το νησί.

Τα δικαστήρια απέρριψαν την προσφυγή του εργολάβου και έτσι  ακυρώθηκε νομότυπα αυτή η σύμβαση.

Το 2014 επανήλθε στην Δημαρχία ο Κυρίτσης και πριν καλά κλείσει ο μήνας, χωρίς να υπογράψουν οι μηχανικοί και χωρίς να ερωτηθεί η νομική υπηρεσία του Δήμου, κόπηκε το ένταλμα πρώτης πληρωμής στον εργολάβο δεκάδων χιλιάδων ευρώ, έτοιμο να εισπραχτεί!!

Εκείνη την στιγμή όπως μαθαίνουμε τους τσάκωσε η κ. Ρούφα και σταμάτησαν την εκταμίευση γιατί πέραν των καταγγελιών της για τα τις οποίες την λοιδορούσαν είχε καταφύγει και στον εισαγγελέα.

Η υπόθεση εκκρεμεί στην Δικαιοσύνη και πιστεύουμε ότι η νέα δημοτική αρχή θα πρέπει πλέον να αναλάβει την ευθύνη τις διεκπεραίωσης της υπόθεσης  στα δικαστήρια, αφού φυσικά διερευνήσει την απάτη.

Και αυτή η απάτη όπως και δεκάδες άλλες αποκαλύφθηκαν  από κάποιους πολίτες που δεν υπέκυψαν σε εκβιασμούς. Όμως αφορούν τον Δήμο μας. Και είναι βαθύτατη η υποχρέωση της δημοτικής αρχής να αναλάβει την ευθύνη διερεύνησης και απόδοσης του δίκαιου ώστε να εξαλείψουν παρόμοια τραγικά για την μικρή κοινωνία μας γεγονότα.