Το ΠΑΣΟΚ ξύπνησε: “Μισός μισθός για μισή δουλειά και πελατειακό κράτος”

Άργησε αλλά επιτέλους ξύπνησε το ΠΑΣΟΚ και πριν εξαφανισθεί πλήρως εξ αιτίας της προσκόλλησης του στις δεξιές πολιτικές κατάλαβε ότι η ΝΔ ήταν πάντα η ίδια από τότε που με τον Ανδρέα γεννήθηκε το ΠΑΣΟΚ.

Φωνάζει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές τις ΝΔ και ιδιαίτερα του Μητσοτάκη και μέχρι πρότινος το ΚΙΝΑΛ δηλαδή το ΠΑΣΟΚ σφύριζε αδιάφορα και μάλιστα έβαζε στην ίδια ζυγαριά και την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ε.Ε. πρόσφατα εξήγγειλε το επιδοτούμενο πρόγραμμα  SURE για την αντιμετώπιση της ύφεσης και τις ανεργίας. Με αυτό το πρόγραμμα επιδοτείται η εκ περιτροπής εργασία στους συμβασιούχους έργου του ευρύτερου δημόσιου τομέα .(υπουργεία, δήμους, νοσοκομεία, δημόσιους οργανισμούς, νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου και ΔΕΚΟ και γενικά φορείς της γενικής κυβέρνησης) Με τον ίδιο τρόπο θα καλύπτονται και οι ασφαλιστικές εισφορές.

Και τα δύο κόμματα ξεσηκώθηκαν και ο μεν ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι με αυτό το πρόγραμμα θα μειωθούν τα εισοδήματα και η αγοραστική δύναμη των μισθωτών με κατάρρευση της ιδιωτικής κατανάλωσης το δε ΚΙΝΑΛ ξεκάθαρα αναφέρει  ότι  «η Ν.Δ. χρησιμοποιεί την κρίση, για να επιβάλλει παντού το δόγμα της: Μισός μισθός για μισή δουλειά και πελατειακό κράτος»

Το Υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει αυτές τις ειδήσεις όμως υπάρχουν και οι λαγοί της Κυβέρνησης που με μισόλογα προϊδεάζουν την κοινή γνώμη για την επερχόμενη κρίση και την αντιμετώπιση του, όπως αυτά που είπε πριν από ένα μήνα ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Κύρτσος ότι ενδεχόμενα θα φθάσουμε και σε μειώσεις μισθών και συντάξεων.. Το έκαναν, γιατί να μην το ξανακάνουν….