Θεοδόσης Νικηταράς. Θα μείνει στην ιστορία της Κω ως Νικηταράς ο Κυριτσοφάγος

Δύο ώρες μέσω τηλεδιάσκεψης η διευρυμένη συντακτική ομάδα προσπαθούσε να δώσει τίτλο στην χθεσινή ιστορική συνέντευξη του Δημάρχου κ. Νικηταρά. Και τελικά επικράτησε το επώνυμο “Νικηταράς ο Κυριτσοφάγος” θεωρώντας ότι αυτά που ειπώθηκαν είναι η αρχή της αποκαθήλωσης ενός ανθρώπου που χαρακτήριζε τον εαυτό του Θεό μετά τον Θεό.

Το μεγάλο βήμα αυτής της δημοτικής αρχής δεν είναι μόνον οι τεκμηριωμένες  αποκαλύψεις για τον εκβιασμό υπαλλήλου, για την διαχείριση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε χαρτιά του μπακάλη ή αυτό που όλοι γνωρίζαμε για την δολιότητα που μπορεί να καταδικάστηκε η πρόεδρος του ΔΗΡΑΣ αλλά την έστησαν ο Κυρίτσης και η κ. Ευτέρπη.

Το μεγάλο βήμα αυτής της δημοτικής αρχής και φυσικά του Δημάρχου μας είναι το πολιτικό θάρρος να δημοσιοποιήσει τα ευρήματα μιας απάτης στην διαχείριση ανθρώπων και δημοσίου χρήματος.

Γιατί για δύο λόγους απαιτείται πολιτικό θάρρος.

Ο ένας λόγος αφορά την ηθική στην διαχείριση των δημοσίων πραγμάτων που πραγματοποιείται μόνον με την διαφάνεια και την δημοσιοποίηση των σκανδάλων πολιτικών και οικονομικών.

Ο δεύτερος λόγος που συντελείται με την δημοσιοποίηση είναι η προειδοποίηση προς όλους ότι τέτοια φαινόμενα δεν θα γίνουν ανεκτά από κανέναν.

Χθες ο Δήμαρχος δεν δικαίωσε μόνο τους εργαζόμενους του ΔΗΡΑΣ. Δικαίωσε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν εναντίον του Κυρίτση με σημαία την ηθική. Δικαίωσε όμως και κάποιον μηχανικό που δεν πρέπει να τον ξεχνάμε και τον οποίο ο Κυρίτσης είχε ονομάσει “κοτσιδάκια” γιατί είπε ΟΧΙ στα έργα των εργολάβων του, όταν όλοι οι άλλοι υπέγραφαν τις εντολές του εκβιαζόμενοι. 

Είναι η αρχή. Το πουλόβερ άρχισε να ξηλώνεται. Ένα πουλόβερ που φτιάχτηκε με εκδικητικότητα, με ειρωνεία, με ανηθικότητα, με δολιότητα και με φανταζί ψεύτικα χρώματα.