Προς κ. Ζαχαρό πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ. Πρέπει να απαντούμε στην περίπτωση οσμής σκανδάλων

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε, Είσαι ένας νέος άνθρωπος που ανέλαβε μια τεράστια ευθύνη. Όχι αυτήν της διαχείρισης ενός μεγάλου δημοτικού οργανισμού, αλλά της ανάδειξης της πολιτικής αξιοπρέπειας για την οποία εκτός από σένα πάλεψαν και χιλιάδες άλλοι.

Είσαι η αυριανή ελπίδα του νησιού μας, όπως και όλοι οι άλλοι νέοι συνάδελφοι σου. Είσαι ζωντανός και δραστήριος, σεμνός και αληθινός, αλλά αυτά στην πολιτική δεν φτάνουν. Η καθημερινή διαχείριση δεν αρκεί.

Οφείλεις, έχεις υποχρέωση,  όταν δημοσιοποιούνται θέματα που αφορούν την χρηστή διαχείριση του οργανισμού σου ή όταν θίγονται αυτοί που υπηρέτησαν τα κοινά να τα διερευνάς και να απαντάς.

Γράψαμε ότι έθιξαν την προσφορά και την προσωπικότητα του πρώην προέδρου της ΔΕΥΑΚ κ. Πασσανικολάκη υποστηρίζοντας ότι ήταν ανύπαρκτο το έργο του στην αντιμετώπιση του προβλήματος ύδρευσης του τριγώνου και ενώ έχεις στα χέρια σου τα πραγματικά δεδομένα δεν τα αποκαλύπτεις.

Γράψαμε ότι η τεράστια οφειλή των δημοτών προς τη ΔΕΥΑΚ των 10 εκατομμυρίων ευρώ, ενέχει το σπέρμα της απιστίας και είναι οικονομικό σκάνδαλο και ενώ έχεις και σε αυτό το θέμα στα χέρια σου την πλήρη εικόνα, ούτε την διερευνάς ούτε απαντάς αν είναι όλα αυτά αλήθεια.

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε, Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν συμβαίνει τίποτε άλλο και ότι ο φόρτος εργασίας είναι αυτός που σε εμποδίζει. Όμως θα πρέπει να γνωρίζεις ότι η απόκρυψη της αλήθειας είναι ακριβώς το ίδιο με το ψέμα.

Και περισσότερο, η μη ανάδειξη της αλήθειας στα θέματα της χρηστής διαχείρισης ενέχει τον τεράστιο κίνδυνο να παρασυρθείς και εσύ ο ίδιος σε τέτοιου είδους κακοτοπιές. Στην πολιτική η απραξία και η αδράνεια κρίσιμων ηθικών θεμάτων, βουλιάζει τους πολιτικούς στον βούρκο της πολιτικής.

Η διαφάνεια και η δημοσιοποίηση της και όποιους και αν θίγει, θα είναι η δική σου ασπίδα στα βήματα της πορείας σου.