Κως του Ιπποκράτη. Για να σώσουμε την παρτίδα υπάρχει ακόμα καιρός

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού με ανακοίνωση του μας λέει ότι για 2 με 3 χρόνια ο κορονοϊός θα βρίσκεται στο προσκήνιο. Το ίδιο όμως μας λένε και ο Τσιόρδας με το επιστημονικό επιτελείο του. 2 με 3 χρόνια αντιμέτωποι με τον φόβο του κορονοϊού.

Τον φόβο που τον είδαμε με τον αποκλεισμό, την απομόνωση, τις αποστάσεις και όλα τα συναφή. Όλα δηλαδή αυτά που αποτελούν τα αρνητικά στοιχεία για κάθε τουρίστα. Αλλά και τον φόβο της υγείας του, που συνδέεται άρρηκτα με τα μέσα της θεραπείας του.

Η Κως με ένα μερίδιο κοντά στο 5% στην αγορά του τουρισμού στην Ελλάδα και με ακαθάριστο τουριστικό τζίρο πάνω από 5 δις ευρώ δεν διαθέτει τις υποδομές ώστε να ξεπεράσει ο τουρίστας τον φόβο του!

Και ποιές είναι αυτές οι υποδομές; Ένα κτίριο με 5 έως10 κρεβάτια ΜΕΘ ή ΜΑΦ και 50 εργαζόμενους για να τα υποστηρίξουν. Για φέτος από τον Ιούλιο ούτε 10 εκατομμύρια ευρώ! Και για του χρόνου, ούτε 5 εκατομμύρια!!

Δύο κτίρια, το ΙΚΑ και το κέντρο υγείας στην Αντιμάχεια είναι πανέτοιμα και είναι άδεια. Αραχνιάζουν από την εγκατάλειψη των Κυβερνήσεων.

Τα μηχανήματα έρχονται μέσα σε 5 ημέρες. Εδώ για τα μηχανήματα με τις μάσκες ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ήταν περήφανος για την ελληνική επιχειρηματικότητα…

Και το προσωπικό προσλαμβάνεται μέσα σε μια νύχτα με 3 χιλιάδες μηνιάτικο ο καθένας. Εδώ στην Κρήτη μέσα σε μια νύχτα προσέλαβαν πάνω από 500 άτομα για την ενίσχυση του ΕΣΥ..

Οι Βουλευτές της Δωδεκανήσου με τον υφυπουργό τους βολεύτηκαν με την Ρόδο που έχει υγειονομικές υποδομές. Ο Περιφερειάρχης μας ξαπόστειλε με ένα κοντέϊνερ Και οι Υπουργοί Τουρισμού  και Υγείας βάζουν την Κω στο ίδιο τσουβάλι με τα άλλα νησιά που δεν έχουν υποδομές υγείας και λένε στους τουρίστες ότι θα γίνονται διακομιδές .. Δηλαδή ζήτω που καήκαμε!

Έχουμε 1,5 μήνα μέχρι την 1η Ιουλίου για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα μήπως και σώσουμε την παρτίδα. Η Κως που μπορεί με ελάχιστα χρήματα που δικαιωματικά απαιτεί, μπορεί να σταθεί ισάξια και καλύτερα, δίπλα στην Κέρκυρα και στην Ρόδο. Η Κως του Ιπποκράτη που αυτήν την εγκληματική αδιαφορία της Κυβέρνησης θα πρέπει να την καταγράψει με μαύρα γράμματα.