Η Κως στο έλεος των μεγάλων τουριστικών οργανισμών με καθετοποιημένη κατά 100% την διακίνηση και διαμονή τουριστών. Η Κυβέρνηση απούσα

Η επιτροπή της Ε.Ε. με μια σιβυλλική ανακοίνωση που ξεπερνά ακόμα και αυτήν την Πυθία, μεταφέρει στην πράξη την ευθύνη διακίνησης των τουριστών στα κράτη μέλη και στις μεταξύ τους συμφωνίες.

Γίνεται κατανοητό ότι σε αυτές τις συμφωνίες (ήδη μία έγινε μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ) το πρώτο που τίθεται είναι η υγειονομική κατάσταση των χωρών και οι υγειονομικές υποδομές που υπάρχουν στις περιοχές που θα φιλοξενηθούν οι τουρίστες.

Ο Υπουργός Υγείας στο ΣΤΑΡ χθες είπε τα εξής: «Το σχέδιό μας περιλαμβάνει μια καθετοποιημένη δομή που έχει να κάνει με τις Περιφέρειες ανά την Ελλάδα και τα νησιά ανά την Ελλάδα. Ανάλογα με το αν το κάθε νησί διαθέτει αεροδρόμιο ή όχι. Τι δομές υγείας έχει το κάθε νησί, έχει νοσοκομείο, έχει κέντρο υγείας; Πόσες κλίνες ΜΕΘ υπάρχουν στο κάθε νησί και πόσες κλίνες Covid»,

Αυτόματα λοιπόν προτεραιότητα για την συμφωνία της χώρας μας με άλλα κράτη έχουν οι περιοχές που διαθέτουν σοβαρές δομές υγείας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού όπως είναι η ηπειρωτική χώρα, η Κρήτη, η Κέρκυρα, η Ρόδος και η Λέσβος. Για αυτές τις περιοχές η χώρα μας ίσως να αναλαμβάνει και την υποχρέωση υγειονομικής αντιμετώπισης ενδεχόμενων κρουσμάτων.

Όλες οι άλλες περιοχές έχουν πρόβλημα αφού η Κυβέρνηση δεν μπορεί και για την Κω δεν θέλει, να εγγυηθεί την άμεση αντιμετώπιση ενδεχόμενων κρουσμάτων.

Η Κως δεν έχει δομές υγείας για την αντιμετώπιση κρουσμάτων κορονοϊού. Έχει όμως την TUI. Η TUI θα κάνει τα πάντα για να διασώσει ότι μπορεί περισσότερα από τις επενδύσεις της και μάλιστα στις περιοχές που έχει μεγάλο μερίδιο της τουριστικής πίτας.

Και αυτό που θα κάνει ενδεχόμενα είναι η εκμετάλλευση των καθετοποιημένων επιχειρήσεων της κατά 100% Θα αναλάβει δηλαδή την πλήρη ευθύνη της διακίνησης των τουριστών από το αεροπλάνο, το λεωφορείο και το ξενοδοχείο με την υποχρέωση να ελέγχονται και να χρησιμοποιούνται  και τα τρία μόνο από του πελάτες της TUI.

Και αυτό θα γίνει αφού πρώτα εξαντλήσει την ζήτηση και την διακίνηση των διακοπών σε περιοχές που υπάρχουν υγειονομικές υποδομές. Για τις υπόλοιπες, όπως η Κως, ήδη θα πρέπει να έχει αναλύσει το κόστος που θα επωμισθεί από μια καθετοποιημένη και κλειστή διακίνηση και διαμονή των τουριστών σε δικά της αεροπλάνα, σε δικά της λεωφορεία και σε δικά της αποκλειστικά μόνο για την TUI ξενοδοχεία. Και το μελετά…

Σε όλα αυτά για την Κω, τον τέταρτο τουριστικό προορισμό της χώρας η Κυβέρνηση είναι απούσα. Η Κως των 150 χιλιάδων τουριστικών κλινών είναι με τα άλλα νησιά! Και αν ο μη γένοιτο συμβεί κάποιο κακό τότε δεν θα μας σώσει κανείς ούτε για το 2021, ούτε για το 2022 και ο ένας θα ρίχνει τις ευθύνες στον άλλο και στο τέλος θα την πληρώσουν οι υπάλληλοι και τα ξενοδοχεία..