Η ύφεση πάνω από 10%. Η φτώχεια ξανάρχεται. Και τα βάουτσερ, βάουτσερ

Ο κ. Στουρνάρας της Τράπεζας της Ελλάδας και της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι η ύφεση θα φτάσει στο 4%!!!. Η Ν.Δ. την έκανε 4,7% στο εσωτερικό και 7,6 στο εξωτερικό και τελικά θα πάμε πάνω από 11%!!

Αυτό σημαίνει νέα φτώχια, λουκέτα και ανεργία πάνω από 25%. Αύξηση του δανεισμού στο 200% και το ζωνάρι στους μισθούς και στις συντάξεις να σφίγγει επικίνδυνα.

Να μου πείτε ότι τώρα δεν τα έφαγαν οι μίζες και τα θαλασσοδάνεια αλλά ο κορονοϊός, ότι δεν φταίει η ΝΔ. Δεν γνωρίζουμε αν είχαν δίκιο ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που λένε ότι τώρα θα πρέπει να ληφθούν εμπροσθοβαρή οικονομικά μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζόμενων, γιατί μετά θα είναι αργά

Εκείνο που γνωρίζουμε εμείς είναι ένα και θα το επαναλαμβάνουμε συνέχεια. Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν. Πήραν την εξουσία και άρχισαν να κάνουν ότι έκαναν και πριν από την πτώχευση της χώρας το 2010. Το καράβι στον αυτόματο πιλότο και τα δικά σας δικά μας.

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα στα πλαίσια της ενίσχυσης των επιχειρήσεων εξ αιτίας του κορονοϊού θα διέθετε 1.3 δις ευρώ για κεφάλαιο κίνησης με επιδοτούμενο επιτόκιο, με περίοδο χάριτος 12 μηνών και εξόφληση από 24 έως 60 μήνες.

Βγήκε η ανακοίνωση έναρξης των αιτήσεων στις 28 Απριλίου και έκλεισε στις 4 Μαΐου. Και μέσα σε 5 ημέρες το ύψος των αιτηθέντων χρημάτων έφθασε τα 3,5  δις ευρώ!!. Γι’ αυτό σταμάτησαν οι νέες αιτήσεις. Τα δικαιολογητικά που έπρεπε να κατατεθούν για να εγκριθεί το δάνειο ήταν 24! 

Ποιός γνώριζε τις ημερομηνίες; Ποιός ήξερε ποια είναι τα δικαιολογητικά; Ποιός τα είχε έτοιμα και τα κατέθεσε μέσα στις 5 ημέρες;

Αυτά είναι ερωτήματα που τις απαντήσεις τις γνωρίζουν μόνο όσοι θα πάρουν τα άτοκα δάνεια…

Αλλά και τα ΕΛΤΑ που έδωσαν προχθές το έργο ηλεκτρονικού εμπορίου 250 χιλιάδων ευρώ σε εταιρεία που είχε δημιουργηθεί την προηγούμενη του διαγωνισμού, μας λένε ότι ο Μανολιός άλλαξε γιατί έβαλε τα ρούχα του αλλιώς…

Η καταστροφή είναι μπροστά μας και αυτοί επιμένουν στο βλέποντας και κάνοντας. Η Ιταλία, η Γαλλία, η Ισπανία διαθέτουν δεκάδες δις ευρώ για την στήριξη του τουριστικού κυκλώματος και εμείς εδώ στην Κω στον τέταρτο τουριστικό προορισμό της χώρας δεν είδαμε ούτε έναν υπάλληλο του Υπουργείου τουρισμού να μας ενημερώσει.

Κοκορεύονται γιατί δήθεν νίκησαν, ενώ νίκησε ο φόβος. Κάθε λεπτό μας διαφημίζουν τις μάσκες τους. Κάποιοι επιστήμονες βγήκαν δειλά, δειλά και μας λένε ότι ο κορονοϊός δεν είναι η αιτία, αλλά η αφορμή και ότι τα υποκείμενα νοσήματα ευθύνονται για τους θανάτους. Και εμείς μετράμε με την μεζούρα τα τετραγωνικά της παραλίας και του καφενείου.