Επιμένουμε στην άποψη ότι η Κυβέρνηση εγκατέλειψε την Κω στην τύχη της και στην TUI

Το άρθρο μας για την εγκατάλειψη της Κω είχε μεγάλη απήχηση. 14 συνδημότες μας συμφωνούν με την συντακτική ομάδα μας ότι το παιχνίδι του τουρισμού θα παιχτεί στην ύπαρξη και στην διαφήμιση των τουριστικών υποδομών κατά του κορονοϊού κάθε περιοχής.

Είναι αδιανόητο, μας γράφει ένας φίλος, να ξέρουν οι πάντες ότι η οικονομία της χώρας θα πληγεί εξ αιτίας του τουρισμού, της ναυτιλίας και της εστίασης και να μην έχει καταστρωθεί ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την υποδοχή τουριστών έστω και τους τρεις μήνες του Ιουλίου του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου.

Άλλη φίλη, γιατρός, μας λέει ότι τα 60 εκατομμύρια που γράψαμε ότι θα απαιτηθούν για να θωρακίσουμε το νησί είναι πάρα πολλά και ότι τουλάχιστον οι ιδιώτες γιατροί για τους καλοκαιρινούς μήνες, φέτος και του χρόνου, θα μπορούσαν να στηρίξουν τις δύο δομές του κέντρου υγείας Αντιμάχειας και του ΙΚΑ.

Στην Κρήτη προσλήφθηκαν στα γρήγορα πάνω από 600 άτομα για να στηρίξουν τις δομές υγείας του νησιού. Η Κρήτη, η Ρόδος και η Κέρκυρα μπορούν να πείσουν τους τουρίστες να μην φοβούνται και ο Υπουργός Τουρισμού να εγγυηθεί, αφού διαθέτουν κρεβάτια εντατικής θεραπείας. Στην Κω εμείς τι έχουμε να πούμε; ΤΙΠΟΤΕ!

Από τον Ιούλιο θα ξεκινήσουν δειλά οι διακοπές. Δεν θα είναι οι τουρίστες όσοι ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Αλλά που θα πάνε έστω και αυτοί; Ένας να πει ότι δεν έχουμε δομές υγείας θα το μάθουν χίλιοι. Και είναι βέβαιο ότι σε λίγο θα ξεκινήσουν οι διαφημίσεις των περιοχών που διαθέτουν ΜΕΘ και η μαύρη προπαγάνδα για αυτές που δεν έχουν.

Όμως και οι μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες θα ζητήσουν εγγυήσεις από την Ελλάδα σε περίπτωση κρουσμάτων. Και στην Κω ποιές εγγυήσεις θα τους δώσει η Κυβέρνηση; Ενώ στην Ρόδο, την Κέρκυρα, την Κρήτη και στην Ηπειρωτική χώρα υπάρχουν οι κλίνες και ο εξοπλισμός.

Φίλε Νίκο μας γράφεις να ξεσηκωθούμε. Μας λες ότι η δημιουργία δομών υγείας για τον κορονοϊό, είναι εγγύηση και διαφήμιση που δεν αφορά μόνο τους ξενοδόχους αλλά όλους του επαγγελματικούς κλάδους μέχρι και τους γεωργούς. Συμφωνούμε. Αλλά την Κω την έχουν οι αρμόδιοι ξεγραμμένη.

Την Κω του 1,5 εκατομμυρίου τουριστών, που ήδη θα έπρεπε να ήταν εδώ όλο το κυβερνητικό τουριστικό κλιμάκιο, να είχε σχεδιάσει και να είχε ξεκινήσει τα έργα θωράκισης της, δεν ανακοινώνεται τίποτε και εμείς περιμένουμε να μάθουμε τι θα γίνει από τον κ. Μηνά…. .