Για την Κω έρχονται δύσκολες ημέρες. Το 2010 τσουρουφλιστήκαμε. Τώρα θα καούμε

Γνώστης της οικονομίας της Κω και των δυνατοτήτων της, όταν τον ρωτήσαμε, μας έλεγε ότι το 2010 δεν ήταν τίποτε μπροστά σε αυτά που θα δούμε στην Κω μετά τον κορονοϊό. Τότε είχαμε τον τουρισμό και κρατηθήκαμε. Τώρα δεν υπάρχει τίποτε.

Προσπαθήσαμε να συγκεντρώσουμε στοιχεία από την παγκόσμια βιβλιογραφία και τους ειδικούς και αυτό που έχουμε αντιληφθεί είναι ότι αυτοί που θα πληγούν είναι οι τουριστικές περιοχές, και όλοι όσοι ζουν από τον τουρισμό. Και φυσικά περισσότερο από όλους οι αδύνατοι, αυτοί που έχουν υποχρεώσεις, και οι εργαζόμενοι.

Η ύφεση θα μειώσει τα εισοδήματα περισσότερο από 15% και άρα οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα δουν δύσκολες ημέρες.

Τα λέμε αυτά γιατί τώρα ζούμε την επιτυχημένη ιστορία της Κυβέρνησης και την προπαγάνδα που εκπέμπουν για την υπέροχη χώρα μας και τους υπερήφανους έλληνες, οι κυβερνητικοί και τα κανάλια τους.

Αλλά τα κόκκινα δάνεια αντί να μειωθούν αυξάνονται. Τα 12 δις ευρώ του σχεδίου “Ηρακλής” που έδωσε η Κυβέρνηση εγγύηση στα Φανς για τα δάνεια που θα αγοράσουν δεν φτάνουν. Και η νέα κεφαλαιοποίηση των τραπεζών με χρήματα του λαού βρίσκεται προ των πυλών.

Και η Κυβέρνηση αντί αυτά τα 12 δις να τα ρίξει, ζεστό χρήμα, στην αγορά, τα δίνει στα φανς και μάλιστα με εκκρεμή την καταγγελία του Βαρουφάκη για συμμετοχή της οικογένειας Μητσοτάκη….

Σχέδιο για το τουρισμό δεν υπάρχει. Βλέποντας και κάνοντας. Μας λένε ότι θα αυξήσουν τα κονδύλια για τον κοινωνικό τουρισμό. Ζήτω που καήκαμε. Τα εστιατόρια και τα συναφή κλειστά. Η ναυτιλία και τα αεροπλάνα καθηλωμένα.

Η Κως θα επιβιώσει με κάτι κοντέινερ που στήθηκαν στο νοσοκομείο και με ένα, δυο μηχανήματα ανίχνευσης του κορονοϊού. Η Κως του 1,5 εκατομμυρίου των τουριστών. Η Κως η τέταρτη δύναμη του τουρισμού στην Ελλάδα. Δεν έχουν σχέδιο. Και εδώ βλέποντας και κάνοντας…

Και αυτοί που χαίρονται για τις ομορφιές της Σαντορίνης που δείχνουν τα κανάλια τώρα, τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και τον άλλο χρόνο, αν αντέξουν, θα σκέπτονται την υπερήφανη Ελλάδα του κορονοϊού και θα λένε, αυτή ήταν πάντα η Ελλάδα.