Προς ιδιωτικοποίηση η καθαριότητα. Νύχτα περνούν σχετικές διατάξεις

Στο άρθρο 91 του νομοσχεδίου που περνά εν μέσω κορονοϊού προβλέπεται η δυνατότητα των Δήμων να μισθώνουν φορτηγά οχήματα τους, προκειμένου να εκτελέσουν οι εργολάβοι έργα που τους έχουν αναθέσει οι Δήμοι.

Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται αξιοποίηση του στόλου των οχημάτων των Δήμων και μειώνεται το κόστος που θα παρέχουν οι εργολάβοι…

Και εμείς καταλάβαμε ότι και αυτή η διάταξη, όπως και η διάταξη του άρθρου 93 για τους ΧΥΤΑ που πάνε στον Περιφερειάρχη και άρα σε ιδιώτες, είναι μια ανοικτή πόρτα για να μπουν στο μεγάλο ντιλ της καθαριότητας οι εργολάβοι.

Φυσικά και δεν έχουμε απορίες για αυτήν την εξέλιξη. Είναι γνωστό ότι ο νεοφιλελευθερισμός της Νέας Δημοκρατίας οδηγεί σε ιδιωτικοποιήσεις των φιλέτων και που άλλωστε το λένε.

Ήδη ξεκίνησε από το μεγάλο νοσοκομείο των Αθηνών “Άγιος Σάββας” η ιδιωτικοποίηση της φύλαξης και της καθαριότητας. 

Επιφυλάξεις έχουμε, γιατί αυτές οι διατάξεις περνούν νύχτα και μέσα στο περιβάλλον του φόβου από τον κορονοϊό και φυσικά του φόβου από τις αντιδράσεις και την αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων . Ας ελπίσουμε και είμαστε βέβαιοι, ότι στον Δήμο μας αυτές οι εξελίξεις δεν θα περάσουν