Χατζημάρκος. Από την πόλη (της Κυβέρνησης) έρχομαι και στην κορφή κανέλλα

Με ένα δελτίο τύπου που είναι γεμάτο υπεκφυγές προσπαθεί να πείσει την κοινωνία ότι οι κακοί είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Γλυνός, ο Δήμαρχος Λέρου και οι άλλοι Δήμαρχοι των νησιών που αντιδρούν σε έναν κατάπτυστο νόμο που περνά αυτές τις ημέρες από την Βουλή νύχτα και χωρίς διαβούλευση.

Δεν μας λέει ότι με τον νόμο μπαίνει ο Περιφερειάρχης από το παράθυρο στις αρμοδιότητες και στην περιουσία των Δήμων για την διαχείριση των απορριμμάτων. Δεν μας λέει ότι γίνεται πρόεδρος ενός 5μελούς Διοικητικού Συμβουλίου με ένα άλλο μέλος από την περιφέρεια και τρεις που θα εκλέγει η συνέλευση των Δημάρχων όλου του Νότιου Αιγαίου. (Δηλαδή ζήτω που καήκαμε)

Δεν μας λέει ότι το 40% της Α.Ε. θα το έχει η Περιφέρεια και το άλλο 60% όλοι οι άλλοι Δήμοι ανάλογα με τον πληθυσμό τους. (άντε να τους μαζέψεις)

Δεν μας λέει ότι αυτή η νεοσύστατη Α.Ε. δεν έχει προσωπικό και άρα για να λειτουργήσει θα πρέπει να απευθυνθεί σε ιδιώτες και γι’ αυτό στον ίδιο νόμο παρέχεται η δυνατότητα ενοικίασης των μηχανημάτων ιδιοκτησίας του φορέα σε ιδιώτες…

Δεν μας λέει ότι η Περιφέρεια από ρόλο προγραμματισμού μπαίνει στα χωράφια των Δήμων και ουσιαστικά αναλαμβάνει την διαχείριση εκατομμυρίων

Δεν μας λέει ότι οι Δήμοι πέραν από την εκχώρηση της περιουσίας τους θα πληρώνουν στον κ. Περιφερειάρχη και τέλη διάθεσης των αποβλήτων τους στους ΧΥΤΑ.

Δεν μας λέει ότι υπάρχει νόμος που τιμωρεί τους Δημάρχους που δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους και νομοθεσία που επιλύει το πρόβλημα των Δήμων που δεν έχουν ΧΥΤΑ. Και άρα δεν χρειάζονταν αυτό ο νόμος.

Τι μας λέει ο κ. Χατζημάρκος; Μας λέει ότι είναι εκπρόσωπος της Κυβέρνησης και ότι είχε συνεννοηθεί μαζί της. Μας λέει επίσης ότι  δεκάδες Δήμαρχοι είναι αντίθετοι και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Γλυνός υποστηρίζουν τους Δημάρχους και την θέση της αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού.