Κύριε Καλούδη, όχι και καραντίνα στο δημοτικό συμβούλιο

Πριν ξεκινήσουμε θα σας πούμε ότι σεβόμαστε τον θεσμό του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου γιατί εκφράζει προς τα έξω την ενότητα των δημοτικών παρατάξεων αλλά και γιατί εκτιμούμε και τον ίδιο τον κ. Γιάννη Καλούδη.

Όμως αυτά δεν μας απαγορεύουν να τοποθετηθούμε σε ένα θέμα που προέκυψε και αφορά στην ουσία την δημοκρατία και τον πλουραλισμό. Κυρίως όμως την κατάκτηση των θεσμών του ελέγχου και της κριτικής από την αντιπολίτευση που είναι ένα ανώτερο στάδιο εδραίωσης της δημοκρατίας μας που οφείλουμε όχι μόνο να το διαφυλάσσουμε αλλά και να το προάγουμε.

Ζητούν κύριε Πρόεδρο τρεις παρατάξεις την κατάργηση της διά περιφοράς συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και το πρώτο που κάνετε είναι να μην τους απαντήσετε δικαιολογώντας την απόφαση σας. Το δεύτερο και ιδιαίτερα σοβαρό λάθος είναι ότι επιλέξατε αυτή την διαδικασία ενώ είναι γνωστό ότι ο χαρακτήρας και τα πιστεύω σας μας λένε ότι είστε υπέρ του διαλόγου.

Τα θέματα του δημοτικού συμβουλίου που διαβάσαμε δεν περιείχαν κάτι το σοβαρό ή το κατεπείγον, αλλά και αν υπήρχε αναγκαιότητα το να βρίσκατε άλλο τρόπο συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου θα ήταν για τον Δήμο μας μια εύκολη υπόθεση.

Η αντιπολίτευση είναι βέβαιο ότι κινείται σύμφωνα και με τις δικές της επιδιώξεις, όμως δεν παύει να είναι αντιπολίτευση που με την κριτική της στην ουσία βοηθά την συμπολίτευση να καλυτερεύσει τις προτάσεις της και τις πράξεις της.

Άλλωστε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο και μπορεί να κρίνει αν κάποια κριτική είναι καλοπροαίρετη και έχει ουσία ή αποσκοπεί σε στείρα αντιπαράθεση πράγμα που μπορεί εύκολα να αποκαλύψει η δημοτική αρχή.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι θα χαρούμε εάν αποδεχθείτε έστω και τώρα το αίτημα της αντιπολίτευσης, για να μην φτάσουμε στο σημείο να σκεφτούμε όσα μαθαίνουμε για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που εμπεριέχουν και νομοθετήματα άσχετα με τον κορονοϊό….