Καζάνι που βράζει η Εκκλησία. Όχι στο άνοιγμα των εκκλησιών ΝΑΙ στην περιφερόμενη Πρωτοψάλτη

Έδωσαν άδεια (δεν ξέρουμε ποιός, Λένε ο Δήμαρχος Μπακογιάννης ) και πάνω σε μια καρότσα ενός φορτηγού μπήκε η τραγουδίστρια Άλκηστις Πρωτοψάλτη με το συγκρότημα της  με τα μεγάφωνα και στήθηκε έξω από το Μαξίμου για να ακούσει μουσική ο πρωθυπουργός!

Βγήκε λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης έξω μαζί με τον κόσμο που δουλεύει στο μέγαρο Μαξίμου και αρκετούς δημοσιογράφους και φωτογράφους , ο ένας δίπλα στον άλλο, χωρίς μάσκες και θαύμασαν την τραγουδίστρια, χειροκροτώντας.

Έλα όμως που αυτό το σκηνοθετημένο   happening το πήραν είδηση οι ιεράρχες της εκκλησίας  μας και βγήκαν έξω από τα ράσα τους με το δίκιο τους.

Ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος στο κήρυγμα του ξεσπάθωσε λέγοντας μεταξύ άλλων “Όμως είδαμε χθες, αυτούς που θέσπισαν τους νόμους με πρώτο και καλύτερο τον πρωθυπουργό, να έχουν συνωστιστεί μαζί με τους συνεργάτες του και πολλούς άλλους, ώστε να ακούσουν μια περιφερόμενη συναυλία. Χωρίς τα μέτρα ασφαλείας, χωρίς αποστάσεις. Δεν γίνεται να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Γι’ αυτό και εμείς από σήμερα ανοίγουμε τις εκκλησίες μας και είμαστε εδώ ώστε όποιος θέλει να έρθει να μας ζητήσει τον λόγο”

Μεταξύ των πολλών Μητροπολιτών που αντιδρούν σκληρότατος στην τοποθέτηση του εξ αιτίας της περιφερόμενης συναυλίας ήταν ο Ιερισσού Θεόκλητος  που μεταξύ των άλλων είπε “Αν έχουν σκοπό να ταπεινώσουν την Εκκλησία και να ισχύσει στην εκκλησία, στην Ελλάδα, ο καισαροπαπισμός η επιβολή του κράτους απέναντι στην Εκκλησία δεν θα περάσει”,  “όποιος άπλωσε χέρι στην Εκκλησία, του κόπηκε!”

Είμαστε σίγουροι ότι μέσα σε αυτή την εβδομάδα ο θαυμαστής της Πρωτοψάλτη κύριος Πρωθυπουργός θα ασπασθεί και τους δεσποτάδες μας και θα ανοίξει τις εκκλησίες…