Η πρόταση του Δημάρχου για το νέο νοσοκομείο

Διαβάσαμε στα ΜΜΕ ότι ο Δήμος της Κω εφόσον κριθεί αναγκαίο, διαθέτει 1 εκατομμύριο ευρώ για την εκπόνηση της μελέτης ανέγερσης του νέου νοσοκομείου. Μάλιστα ο Δήμαρχος ζήτησε άμεσα την δέσμευση της Κυβέρνησης σε αυτόν τον στόχο.

Εμείς δεν είμαστε εκείνοι που θα κρίνουμε εάν η στιγμή είναι κατάλληλη και εάν οι συνθήκες το επιτρέπουν να προωθηθεί ένα τέτοιο αίτημα, συνοδευόμενο μάλιστα με μια οικονομική προσφορά.

Ούτε Θα υπεισέλθουμε στην επιλογή των πολιτικών στόχων και θα κρίνουμε τους στόχους της Δημοτικής Αρχής, άλλωστε δεν είναι δική μας δουλειά.

Εκείνο που θα επαναλάβουμε εμείς, γιατί αυτό μας λένε τα πράγματα, είναι ότι θα πρέπει να ξεχάσουμε το νέο νοσοκομείο όσο πρωθυπουργός είναι ο κ. Μητσοτάκης.

Και ας μην παρασυρόμαστε τώρα που τα δημόσια νοσοκομεία τα έχουν ανάγκη, ούτε να συγκινούμαστε από τα χειροκροτήματα της Μαρέβας για το ΕΣΥ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δύο μόλις μήνες πριν την έλευση του κορονοϊού το νέο νοσοκομείο της Κομοτηνής με την μεγάλη δωρεά του ιδρύματος Νιάρχου μετατράπηκε σε ιδιωτικού δικαίου. Ότι ήταν έτοιμοι και για την μετατροπή του νοσοκομείου της Λάρισας σε ιδιωτικού δικαίου. Και η μεγάλη δωρεά των ογκολογικών μηχανημάτων στα πανεπιστημιακά μας νοσοκομεία ακυρώθηκε για να αγοράζονται τα φάρμακα από τις ιδιωτικές κλινικές!

Διαβάζοντας τον διεθνή τύπο μαθαίνουμε ότι ήδη στην Ισπανία και στην Ιταλία, για την προσέλκυση των τουριστών έστω και τον Αύγουστο, ήδη έχουν στήσει τα κέντρα υποδοχής, ελέγχου και διαμονής των ενδεχόμενων κρουσμάτων από κορονοϊό σε κάθε τουριστική περιοχή και άρχισαν να τα διαφημίζουν.

Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι η Κυβέρνηση έστω και για το θέμα της αντιμετώπισης του κορονοϊού και στήριξης του τουρισμού ΤΩΡΑ να φτιάξει, να στελεχώσει και να διαφημίσει ΤΩΡΑ το κέντρο υγείας της Αντιμάχειας.