Προς πρωθυπουργό κ. Νικηταρά!! Χανόμαστε, δώστα όλα

Τρεις πολιτικές παρατάξεις. Η μια του Κυρίτση, η άλλη της κ. Ρούφα και η τρίτη η αναγεννηθείσα του κ. Μυλωνά με βαθυστόχαστες αναλύσεις κατακεραύνωσαν τον Δήμαρχο γιατί αφήνει την κοινωνία ακάλυπτη από την κρίση του κορονοϊού!!

Η μία του λέει ότι έχει χρήματα που του άφησαν και να τα δώσει όλα. Η άλλη του λέει ότι είναι λίγα αυτά που είπε και να δώσει παραπάνω και η τρίτη του λέει ότι είναι λυπηρό να μην κάνει τίποτε!

Τρεις πολιτικές παρατάξεις που ντύνουν τον Δήμαρχο με πρωθυπουργικό μανδύα και του ζητούν να αντιμετωπίσει μια κρίση που η έκταση της είναι παγκόσμια, που η τεκμηρίωση των οικονομικών συνεπειών είναι απροσδιόριστη ακόμα και που το μέγεθος της είναι μεγαλύτερο και από αυτό των μεσογειακών κρατών που κινδυνεύουν να καταρρεύσουν οικονομικά.

Τρεις πολιτικές παρατάξεις που φιλοδοξούν να ηγηθούν μιας κοινωνίας και να την εμπνεύσουν με θέσεις και απόψεις. Που οφείλουν να εκπαιδεύσουν τους νέους και να τους καθοδηγήσουν μπροστά σε ένα τεράστιο παγκόσμιο σε έκταση, κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό θέμα, περιορίζονται στα στενά όρια ενός Δήμου που οι δυνατότητες του φτάνουν μέχρι τις παρακλήσεις σε κάποιον Βουλευτή και αιτήματα προς την Κυβέρνηση.

Αντιμετωπίζουν έναν εξαρτημένο οικονομικά από το κράτος Δήμο, ως κρατική οντότητα. Αγνοούν ότι και ο Δήμος και οι επιχειρήσεις του θα υποστούν τις ίδιες συνέπειες με ότι και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις. Ξέρουν ότι τα δικά του έσοδα προέρχονται από τις τουριστικές επιχειρήσεις που φέτος δεν πρόκειται να δουλέψουν. Γνωρίζουν ότι ακόμα και την μείωση των ενοικίων των καταστημάτων την καθορίζει η Κυβέρνηση. Και όμως φτάνουν μέχρι το κατώφλι της Δημαρχίας για να σωθούμε, λες και ο κορονοϊός είναι μια τοπική πλημύρα ή πυρκαγιά.

Δυστυχώς αυτή είναι η ηγεσία της κοινωνία μας. Τρεις δημοτικές και πολιτικές παρατάξεις που το μέλημα τους είναι ο Δήμος και η διαχείριση των χρημάτων που δίνει το κράτος και τα τοπικά έσοδα που φέτος δεν θα υπάρχουν, χωρίς να αναλύουν τα φαινόμενα και χωρίς να κρίνουν πολιτικά και οικονομικά τις παγκόσμιες, εθνικές και τοπικές εξελίξεις.Ξευτελίζουν τους επιστήμονες και δεν μιλάνε. Υποχρεώνουν τους Δήμους να διαφημίζονται τουριστικά από μια μόνο διαφημιστική εταιρεία και το προσπερνούν. Αποκλείουν τους Δήμους από την συμμετοχή στην διανομή των κρατικών πόρων και τους οδηγούν στον πάγκο του Υπουργού και δεν τους ενδιαφέρει. Και έρχονται σήμερα να διαμαρτυρηθούν αλλά και να προτείνουν που θα κατανεμηθούν τα κουρελιασμένα ιμάτια ενός Δήμου που θα καταρρεύσει οικονομικά.