Δήμαρχε γιατί δεν πήρες τηλέφωνο να μάθουμε για το κρούσμα;

Σίγουρα υπάρχει μια έντονη ανησυχία σε όλο τον πληθυσμό της Κω για την εξέλιξη της πανδημίας και φυσικά κάθε πληροφορία που λέει ότι έχουμε ή δεν έχουμε κρούσμα μας φοβίζει ή μας χαροποιεί.

Με την δημοσίευση της επιστολής φίλου αναγνώστη των μέσων ενημέρωσης που απαιτούσε από τον Δήμαρχο να πληροφορηθεί γιατί δεν πήρε τον Τσιόρδα ή τον Χαρδαλιά για να μάθουμε τι γίνεται με τις φήμες και για δεύτερο κρούσμα, δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν.

Το πρώτο είναι ότι ο φίλος εμπιστεύεται περισσότερο τον Δήμαρχο από την Κυβέρνηση και ζητά από αυτόν την πληροφορία. Και το δεύτερο είναι ότι ο φίλος μας επιδιώκει να ξεμπροστιάσει τον Δήμαρχο αφού όλοι γνωρίζουμε ότι η Κυβέρνηση δεν αφήνει τίποτε να πέσει κάτω και αμέσως βγαίνουν τρεις τέσσερις υπουργοί και ειδικοί και μας πληροφορούν.

Εμείς πιστεύουμε ότι συμβαίνει το δεύτερο. Δεν υπάρχει λεπτό που να μην περνά και να βγαίνουν σε όλες τις τηλεοράσεις οι ειδικοί και οι μη ειδικοί και να μας λένε ότι οι μόνοι υπεύθυνοι για την εξέλιξη της πανδημίας είναι ο Τσιόρδας και ο Χαρδαλιάς που εκπροσωπούν την επιστημονική ομάδα και την Κυβέρνηση.

Στην Κω είναι βέβαιο ότι την Κυβέρνηση και την επιστημονική ομάδα την εκπροσωπούν ο Διοικητής του νοσοκομείου και η επιστημονική ομάδα των γιατρών μας.. Άρα ο Δήμαρχος το μόνο που έχει να κάνει είναι να υποστηρίζει αυτούς τους δύο και αν χρειαστεί σε επιβεβαιωμένες παραλήψεις να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

Αντί λοιπόν ο αγαπητός φίλος να απευθύνεται στον Δήμαρχο με την επιστολή καλό είναι αφενός να στρέψει το ερώτημα προς την Κυβέρνηση και προς τους τοπικά υπεύθυνους με ένα τηλεφώνημα χωρίς να δημοσιοποιεί τις ανησυχίες του, και αφετέρου να σταματήσει την αντιπολίτευση κατά του Δημάρχου σε θέματα που ο Δήμος δεν έχει καμιά αρμοδιότητα.