Κορονοϊός. Τι σας έχει ενοχλήσει περισσότερο;

Ρώτησε ο δημοσιογράφος της Εφ.Συν. την κ. Χριστίνα Κυδώνα, ειδική παθολόγο – εντατικολόγο που διευθύνει την Α Παθολογική Κλινική στο ΑΧΕΠΑ, τι την ενοχλεί περισσότερο από όσα ακούει και διαβάζει τελευταία. Η κ. Κυδώνα ξεκίνησε με 5 ασθενείς και σήμερα έχει 50. Σας μεταφέρουμε αυτούσια και χωρίς σχόλια τι απάντησε:

“Οτι μιλάνε σε πρώτο πληθυντικό άνθρωποι που δεν έχουν «λερώσει» ποτέ τα χέρια τους. Επίσης ψάχνουμε την ΠΟΕΔΗΝ, που έκανε φασαρία αν έβρισκε καμιά κατσαρίδα και τώρα έχουμε βγάλει amber alert.

Με εκνευρίζουν αυτοί που δεν έχουν καμιά σχέση με την πρώτη γραμμή και προβάλλονται συνεχώς, αυτό το κομμάτι της ιατρικής συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας που παίζει πολιτικά παιχνίδια, και μέχρι χθες κόπτονταν μόνο για την ιδιωτική μερίδα της Υγείας, που πίεζαν όπως μπορούσαν για την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ και τώρα εμφανίζονται στα κανάλια και λένε ότι «θα δώσουμε μαζί τη μάχη».

Ε, αυτό δεν αντέχεται. Δεν αντέχεται να δίνονται τόσα λεφτά στα ιδιωτικά κέντρα, όχι όμως για να περιθάλπουν ασθενείς με COVID-19, αλλά για τα υπόλοιπα περιστατικά αν υπερχειλίσουν τα δημόσια νοσοκομεία.

Δεν αντέχεται να δίνονται τόσα λεφτά για επικοινωνία αλλά για τις καθαρίστριες των ιδιωτικών συνεργείων με τα 400 ευρώ, γι’ αυτή την απεχθή συνθήκη, να μη βγάζουν τσιμουδιά”.