Τουρισμός 2020. Νούμερα που κόβουν την ανάσα. Λήψη μέτρων ετοιμότητας

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίηση το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων η κατάσταση στο ξενοδοχειακό σκέλος του τουρισμούς για φέτος είναι τραγικά άσχημη.

Η απώλεια του ξενοδοχειακού τζίρου μπορεί να φτάσει στα 4,46 δις ευρώ με μείωση του κατά 56,3% στα συνεχούς λειτουργίας και 94,2% στα εποχικής.

Η χρεοκοπία των εποχικών ξενοδοχείων είναι πιθανή σε ποσοστό 40,5% και πολύ πιθανή σε ποσοστό 11,3%

Το 65,4% των εποχικών ξενοδοχείων υπολογίζουν μείωση της απασχόλησης κατά 41.5%. Και γενικά κινδυνεύουν να χαθούν 45.142 θέσεις εργασίας.

Η συνολική χρηματοδότηση που δηλώνουν τα ξενοδοχεία που έχουν ανάγκη, ανέρχεται στο ποσό των 1,79 δις ευρώ!!

Προσπαθώντας να περισώσουμε ότι μπορούμε αφού παρόμοιες επιπτώσεις θα έχουμε και σε όλες τους άλλους κλάδους της παραγωγής και παίρνοντας ως παράδειγμα τις νήσους Φερόε με πληθυσμό 50.000 κατοίκων, όπου από την αρχή της πανδημίας ξεκίνησαν ομαδικά τεστ του πληθυσμού με αποτέλεσμα να απομονωθούν τα ύποπτα κρούσματα,  μπορούμε από τώρα να πούμε ότι ο Δήμος μας θα πρέπει να προετοιμασθεί στα ακόλουθα:

1. Στον εντοπισμό για την δημιουργία αυτοτελούς χώρου απομόνωσης προσβληθέντων από των κορονοϊό.

2. Στον εντοπισμό ξενοδοχειακής μονάδας για την παραμονή σε καραντίνα επισκεπτών και υπόπτων για κορονοϊό και άμεση ιχνιλάτηση.

3. Στον σχεδιασμό δημιουργία εξειδικευμένων ομάδων λήψης δειγμάτων και άμεσου εργαστηριακού ελέγχου των αποτελεσμάτων στο 10% του πληθυσμού.

Αυτά τα τρία είναι ικανά στην περίπτωση που ξεκινήσουν τα ταξίδια αναψυχής να προσελκύσουν τουρίστες άφοβα και να κερδίσουμε έστω και ένα μήνα επί πλέον.