FIFA και την UEFA. Καλέσαμε τον λύκο να φυλάει τα κατσίκια

Λέμε κατσίκια και δεν λέμε πρόβατα γιατί και στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο δεν είναι αναμάρτητο, δεν είναι όπως τα πρόβατα που είναι αγαθά, τα κατσίκια τρώνε ότι βρουν μπροστά τους.

Κάλεσε λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης την FIFA και την UEFA να υπογράψουν μνημόνιο ώστε να επιτευχθεί η ανάταξη και η επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου!!!.

Και εμείς διαβάζουμε ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ φέρνει διαρκώς νέα στοιχεία στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το τελευταίο (από τα πολλά) σκάνδαλο στην FIFA κι αφορούν τις καταγγελίες για δωροδοκίες μελών της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας στις ψηφοφορίες ανάληψης των Μουντιάλ 2018 (Ρωσία) και 2022 (Κατάρ).

Σύμφωνα με την έρευνα του Αμερικανικού υπουργείου, αρκετά μέλη της αρμόδιας επιτροπής της FIFA έλαβαν υπέρογκα ποσά και μάλιστα αναφέρει ότι ο πρώην αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας, Τζακ Γουόρνερ, κατηγορείται ότι κατέθεσε 5 εκατομμύρια ευρώ σε offshore εταιρίες, με σκοπό να ψηφίσουν οι «παραλήπτες» υπέρ της Ρωσίας για να κερδίσει την ανάθεση του Μουντιάλ 2018, όπως κι έγινε.

Από όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής από τις έρευνες των Αμερικανών, οι Λεόν και Τεισέιρα, παράγοντες του διεθνούς ποδοσφαίου είχαν κατηγορηθεί και παλιότερα (το 2015) για δωροδοκία που είχε σχέση με την πώληση δικαιωμάτων σε τηλεοπτικούς σταθμούς της Λατινικής Αμερικής, Τέλος, ένα ακόμα μέλος της FIFA, o Ραφαέλ Σαλγκουέρο από την Γουατεμάλα είχε δηλώσει ένοχος το 2016 για «ξέπλυμα» χρήματος και απάτες, ενώ παραδεχθεί ότι πήρε ένα εκατ. δολάρια για να ψηφίσει υπέρ της Ρωσίας για το Μουντιάλ 2018.

Εάν λοιπόν ένας τσομπάνος καλεί τους γείτονες να φυλάξουν το μαντρί του, λες εντάξει δεν θα τα πάρουν όλα. Αλλά να φωνάζεις τους λύκους πάει πολύ. Και είσαι λένε οι δικοί του και καλός τσομπάνος, αρχηγός…