Κορονοϊός. Φαινόμενα που παραπέμπουν στην “Άγρια Δύση”

Η Γερμανία έκανε μια παραγγελία για 200.000 μάσκες που είχαν προορισμό τους αστυνομικούς του Βερολίνου από την αμερικανική εταιρεία 3Μ με έδρα τις ΗΠΑ και τόπο κατασκευής εργοστάσιο στην Κίνα. Μάλιστα προπλήρωσε την παραγγελία.

Οι μάσκες κατασχέθηκαν στο αεροδρόμιο της Μπαγκόνγκ στην Ταϊλάνδη και μάλλον κατευθύνθηκαν στην Αμερική. Ο δε υπουργός του κρατιδίου του Βερολίνου ζήτησε από την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση να απαιτήσει από τους Αμερικανούς “να συμμορφωθούν με τους διεθνής κανόνες” προσθέτοντας ότι “δεν θα πρέπει να ακολουθούμε μεθόδους Άγριας Δύσης”

Πριν δυο ημέρες παρόμοιες καταγγελίες είχαν γίνει και από Γάλλους αξιωματούχους, που υποστήριξαν ότι Αμερικανοί «βούτηξαν» την τελευταία στιγμή, λίγο πριν αρχίσει να φορτώνεται στο αεροσκάφος, φορτίο με μάσκες που προορίζοντας για την ευρύτερη περιφέρεια του Παρισιού. Σύμφωνα με αυτές τις καταγγελίες, οι Αμερικανοί ενώ το φορτίο ήταν έξω από το αεροσκάφος έτοιμο να φορτωθεί και να φύγει από τη Σαγκάη για την γαλλική πρωτεύουσα, πρόσφεραν υψηλότερη τιμή και πήραν τις μάσκες.

Έντονη δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει στον Καναδά η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να απαγορευτούν οι εξαγωγές μασκών, εν μέσω της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Ο κυβερνήτης του Νιουφάουντλαντ, Ντουάιτ Μπολ, η περιφέρεια της οποίας προϊσταται είχε φιλοξενήσει χιλιάδες Αμερικανούς επιβάτες αεροπλάνων μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, είπε πως ένα από τα μεγαλύτερα μαθήματα στην ανθρωπότητα είναι ότι σε καιρούς κρίσης δεν σταματάς να είσαι άνθρωπος.

Η παγκοσμιοποίηση σε όλο το μεγαλείο της. Η ελεύθερη αγορά στα πάνω της. Αλλά μόνο όταν πρόκειται για τον κέρδος, Γιατί όταν πρόκειται για την επιβίωση τότε θα δούμε σκηνές ανθρωποφαγίας. Θα κλείσουν σύνορα, αλλά και μέσα σε αυτά θα υπερισχύσουν οι πλούσιοι και οι ισχυροί. Το δείχνουν οι πόλεμοι, αλλά είναι λίγα. Σε ένα λιμό, σε μια πραγματική πανδημία, σε μια υπερθέρμανση, σε έναν παγετώνα, τότε ο άνθρωπος θα γίνει ζώο. Δυστυχώς αυτό είναι το αποτέλεσμα του ασύδοτου καπιταλισμού.