Κύριοι Επαρχιακοί Σύμβουλοι γνωρίζετε ότι στην Περιφέρεια γίνεται ο χαμός;

Η ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.) καταγγέλλει ότι τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2020 η Κυβέρνηση έχει εγκρίνει προγράμματα επικοινωνιακής προβολής ύψους 8.647.116 ευρώ εκ των οποίων στην Περφέρεια Νοτίου Αιγαίου 4.066.000 ευρώ!.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται από την Ομοσπονδία, αν προστεθούν και τα ποσά που αφορούν στην επικοινωνιακή πολιτική και των Ειδικών Υπηρεσιών Διαχείρισης Ε.Π. των Περιφερειών, εάν προστεθούν και τα ποσά των άλλων φορέων του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, «τότε φτάνουμε σε εκατοντάδες εκατομμύρια».

Οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες ζητούν να σταματήσουν όλες οι «παρασιτικές» δαπάνες και δηλώνουν ότι στηρίζουν τα αιτήματα γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού των δημόσιων νοσοκομείων.

Αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν να δαπανώνται για την επικοινωνιακή πολιτική μόνο των Περιφερειών της χώρας ποσά διπλάσια απ’ όσα θα δοθούν στα νοσοκομεία για την προμήθεια εξοπλισμού ΜΕΘ (9.000.000€) ή περισσότερα απ’ ό, τι θα δοθούν για την πρόσληψη προσωπικού για την στελέχωση των επιπλέον κλινών ΜΕΘ (14.000.000€).

«Και μετά από αυτά… ζητάνε από τους εργαζόμενους να δώσουν κι από το υστέρημά τους!!!!, προσπαθώντας να πατήσουν στην γνήσια αλληλεγγύη του λαού, που όμως δεν έχει καμιά σχέση με διαδικασίες συγκάλυψης ευθυνών, με απαλλαγή ευθυνών κράτους, Περιφερειαρχών, Δημάρχων και εργοδοσίας, με χαμήλωμα των απαιτήσεων για να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας της υγείας όλου του λαού, μέτρα ενίσχυσης του Δημόσιου Υγειονομικού Συστήματος σε όλη τη χώρα», σημειώνουν.

Καλούν την κυβέρνηση να σταματήσει αυτή την τακτική και ζητούν να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε υγεία και πρόνοια και «να ληφθούν ολοκληρωμένα μέτρα προστασίας της υγείας όλου του λαού».