Γιώργος Κυρίτσης. Τρία απλά πράγματα για να καταλάβουμε εμείς και ένα που καταλαβαίνει αυτός

Διαβάσαμε το δελτίο τύπου του Κυρίτση (θα τον πούμε κύριο όταν ζητήσει συγνώμη για την Θεμιστοκλέους) και αναρωτηθήκαμε γιατί να θυμηθούμε τρία πράγματα και όχι τέσσερα ή και πέντε ή και δέκα.

Είναι γνωστό ότι ο Κυρίτσης τα έχει βάλει με τον κ. Νικηταρά. Δεν μπορεί να χωνέψει την ήττα του από αυτόν τον Νικηταρά και ψάχνεται.

Στο ψάξιμο λοιπόν βρήκε τον κορονοϊό σαν ευκαιρία να καταχεριάσει τον Δήμαρχο. Γιατί λέει στο λιμάνι δεν έβαλε υπαλλήλους να ψάχνουν τους επισκέπτες, γιατί στο αεροδρόμιο ερευνά μόνο την θερμοκρασία των επιβατών και γιατί το χοτ σποτ δεν το  άδειασε και είναι μια υγειονομική βόμβα.

Άλλωστε αυτά τα τρία πράγματα είναι τζάμπα, δεν κοστίζουν τίποτε και αφορούν άλλους και όχι τον Δήμο. Αλλά υπάρχει και το αλλά. Δεν είναι μόνο αυτά τα τρία που τα καταλαβαίνουμε εμείς. Είναι και ένα τέταρτο που το ξέρει μόνο αυτός.

Το τέταρτο απλό πράγμα που ξέχασε να μας πει γιατί το κρατά μόνο για τον εαυτό του είναι το μελλοντικό όφελος.

Που θα πάει σου λέει, δεν θα κολλήσουν και άλλοι . Ήδη ένας επισκέπτης από την Αθήνα βρέθηκε με κορονοϊό.  Σίγουρα θα υπάρξουν και άλλοι.

Και τότε τι θα πούμε γιατί όπως λέει τα τρία πράγματα τα καταλάβαμε; Ποιός είναι ο υπεύθυνος;  Μα φυσικά ο Νικηταράς.       Και ποιός θα κερδίσει; Μα φυσικά εγώ ο Κυρίτσης που σας έλεγε τα τρία πράγματα και εμείς τα καταλαβαίναμε…