Μόλις πριν από 3 χρόνια. “Φαραωνικό το πρόγραμμα υγείας του ΣΥΡΙΖΑ”

Μόλις πριν από τρία χρόνια στην Βουλή όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε προς ψήφιση τον νόμο για την πρωτοβάθμια υγεία με τις 239 πρωτοβάθμιες δομές υγείας και τα 65 αστικά κέντρα ειπώθηκαν από τον κ. Μητσοτάκη τα εξής:

«Το σύστημα που είχαμε οικοδομήσει προέβλεπε αρμονική συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Το αντικαταστείτε με μια βαριά δομή που για μας είναι περιττή. Ενεργείτε χωρίς καμία αίσθηση δημοσιονομικής ευθύνης. Προσθέτετε βάρη που η χώρα μας δεν μπορεί να τα σηκώσει. Οι πελατειακές πολιτικές έχουν πεθάνει. Η λογική που εισάγετε στο νομοσχέδιο είναι ξεπερασμένη. Σε όλες τις χώρες οι δημόσιες υπηρεσίας δεν παρέχονται από δημόσιους υπαλλήλους.  Έχω αμφιβολίες αν οι δομές που δημιουργείτε θα βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών»

Τότε στην Βουλή είπε και πολλά άλλα ο κ. Μητσοτάκης. “ότι τα λεφτά που θα έπαιρνε ο ΣΥΡΙΖΑ από την Ε.Ε για τις δημόσιες δομές υγείας θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για άλλους σκοπούς” Ακούστηκαν απόψεις περί “Μαδούρο” στην υγεία και σοβαρές αντιρρήσεις για τις προσλήψεις 3.000 ατόμων, γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού που τον χαρακτήριζαν στρατό του ΣΥΡΙΖΑ.

Μόλις πριν από τρία χρόνια. Για να φτάσει σήμερα εξ αιτίας ενός φτωχού κορονοϊού σε συγχαρητήρια και χειροκροτήματα του δημόσιου συστήματος υγείας…