Δύσκολες στιγμές. Όμως κανείς δεν μας απαγορεύει να θυμόμαστε

Ωραία τα μεγάλα λόγια. Ωραία τα δάκρυα. Ωραίες οι φράσεις για ενότητα και ηρωισμούς. Αλλά υπάρχει και το αλλά που πληγώνει και που μας θυμίζει ότι άλλα είναι αυτά που φαίνονται και άλλα αυτά που κρύβουν.   

Χθες οι Υπουργοί όλων των χωρών της Ε.Ε. μεταξύ αυτών και ο δικός μας αποφάσισαν την έναρξη των διαπραγματεύσεων της ένταξης της Β. Μακεδονίας στην Ε.Ε.

“Ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του ΕΚ χαιρετίζει την απόφαση των κρατών μελών να ξεκινήσουν τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τις δύο χώρες των δυτικών Βαλκανίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου μετά την απόφαση του Συμβουλίου των Υπουργών να «ανοίξουν» τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία, ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του ΕΚ γερμανός Νταιιβιντ ΜακΑλιστερ (ΕΛΚ) δήλωσε ότι χαιρετίζει την απόφαση της Ε.Ε.”

Να θυμηθούμε τι έλεγε ο κ. Μητσοτάκης τότε για την συμφωνία των Πρεσπών. Να μην ξεχάσουμε την υπόσχεση του ΒΕΤΟ όταν θα έρχονταν η ώρα. Να μην ξεχάσουμε τις περικεφαλαίες και τους μακεδονομάχους.

Αλλά σε αυτή την χώρα πάντα, μα πάντα, στην μακραίωνη ιστορία της, οι δημοκρατικοί ήταν αυτοί που έβγαζαν το φίδι από την τρύπα, τα κάστανα από την φωτιά.

Ήταν ο Τσίπρας και η δημοκρατική παράταξη που σήκωσαν το βάρος, που λοιδορήθηκαν ως προδότες, και που με θάρρος άντεξαν και έλυσαν ένα άλυτο για δεκαετίες εθνικό πρόβλημα.

‘Ήταν ο Τσίπρας που σήμερα η Ελλάδα κάτω από την πίεση του μεταναστευτικού, κάτω από την πίεση του κορονοϊού, κάτω από την των προκλήσεων της Τουρκίας έχει σφραγίσει με ειρήνη και ηρεμία τα βόρεια σύνορά μας.    

Και πάλι σήμερα, ο Τσίπρας είναι αυτός που βάζει πλάτη και συμβάλει στον τιτάνιο αγώνα των πολιτών και των υγειονομικών για την προστασία της υγείας μας.

Και βάζει πλάτη σε αυτούς που μέχρι χθες αναγόρευαν την ιδιωτική υγεία ως φάρμακο εξ ουρανού και το δημόσιο σύστημα υγείας ως κατάρα για τον τόπο.

Θα το επαναλάβουμε και είμαστε βέβαιοι ότι μόλις πάψει ο πανικός θα επιβεβαιωθούμε, γιατί αυτό λέει η ιστορία. “Άλλα είναι αυτά που φαίνονται και άλλα αυτά που κρύβουν” 

Διαβάστε και αυτό:

Υπουργείο Εξωτερικών

Συγχαίρουμε τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ ως το 30ο μέλος της Συμμαχίας. Καλωσορίζουμε τους γείτονές μας στην οικογένεια του NATO & προσβλέπουμε στην εποικοδομητική μας συνεργασία στο πλαίσιο της Συμμαχίας

8:20 PM – Mar 27, 2020